Popovič zbral podpise za predsedniško kandidaturo

V predsedniško tekmo se podaja s podporo stranke Slovenija za vedno, kandidaturo pa bo predvidoma vložil v ponedeljek.

Objavljeno
22. september 2017 15.26
Boris Popovič med nogometno tekmo Prve lige Telkom Slovenije Luka Koper - Maribor, v Kopru, 21. septembra 2016. [Boris Popovič,nogomet,nogometaši,prva liga,telekom]
L. Z., STA
L. Z., STA
Ljubljana − Koprski župan Boris Popovič je zbral potrebne podpise državljanov za predsedniško kandidaturo, ki jo bo na Državno volilno komisijo vložil predvidoma v ponedeljek ob 12. uri, so za STA pojasnili v njegovem volilnem štabu.

Popovič se v predsedniško tekmo podaja s podporo stranke Slovenija za vedno, pri tem pa je moral zbrati še 3000 podpisov podpore.

V nedavni predstavitvi svoje kandidature je med drugim poudaril, da bi želel kot predsednik vplivati na to, da bi se spremenile stvari na področjih, kjer je to nujno, denimo na področju zdravstva.

Kot je namreč pojasnil Popovič, v primeru izvolitve ne bo figura.

Tako se bosta očitno za predsednika potegovala dva župana − poleg Popoviča še kamniški župan Marjan Šarec. Z uradno vloženimi kandidaturami so se v predsedniško bitko že spustili tudi aktualni predsednik Borut Pahor, ministrica za izobraževanje iz vrst SMC Maja Makovec Brenčič, predsednica NSi Ljudmila Novak, vložitev je za prihodnji teden napovedala tudi evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc.