Poslanci bi zasedali le še na izrednih sejah

O katerih zakonskih predlogih bo razpuščeni DZ odločal, še ni znano. Odločitev je prepuščena poslanskim skupinam.

Objavljeno
02. junij 2014 13.57
Posodobljeno
02. junij 2014 14.10
Parlament v Ljubljani, 19. septembra 2013
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana − Vodje poslanskih skupin so se na današnjem posvetu pri predsedniku DZ Janku Vebru odpovedali rednim sejam in se dogovorili, da bo DZ po razpustu zasedal le še na izrednih sejah.

Parlament sicer deluje s polnimi pooblastili, a je na današnjem posvetu večina vodij poslanskih skupin menila, da bi moral DZ do volitev delati le še na izrednih sejah, je pojasnil Veber. Na petkovi seji kolegija predsednika DZ bodo tako predvidoma razveljavili terminska programa dela DZ za junij in julij, tako da rednih sej v tem mandatu ne bo več.

Vodje poslanskih skupin bodo poskušale oblikovati nabor zakonskih predlogov, ki bi jih še obravnavali na izrednih sejah. Za zdaj je jasno le, da bodo odločali o potrditvi mandatov novoizvoljenih evropskih poslancev, imenovanju članov sveta agencije za energijo, razglasili bodo odločitev, sprejeto na referendumu o arhivski noveli, že jutri pa bo potekala izredna seja o stanju v pravosodju.

Predsednik republike Borut Pahor je v nedeljo razpustil parlament in razpisal predčasne volitve, mandat dosedanje sestave DZ pa bo trajal vse do ustanovne seje novega sklica.