Poslanci SDS: Odstop Janše »mokra želja stricev iz ozadja«

Premier se na ultimat koalicijskih partneric še ni odzval. V PS SDS napovedujejo, da se bo konec tedna.

Objavljeno
15. januar 2013 17.53
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA
Ljubljana - Potem ko so tri koalicijske partnerice premieru Janezu Janši postavile ultimat, naj zaradi ugotovitev protikorupcijske komisije odstopi, sicer bodo izstopile iz koalicije, so v poslanski skupini SDS danes pojasnili, da bo Janša konec tedna predvidoma sklical novinarsko konferenco, odstop pa je »mokra želja stricev iz ozadja in njihovih nečakov«.

Poslanska skupina SDS se je sicer danes sestala na redni seji, po koncu pa so za STA le pisno sporočili, da je njihovo stališče in stališče predsednika stranke Janeza Janše glede morebitnega odstopa znano. Sedaj pa so na vrsti tisti, »ki napovedujejo rušenje vlade in potiskanje Slovenije v krizo«, so zapisali za STA.

Svet stranke in mnogi člani stranke so Janšo po objavi ugotovitev protikorupcijske komisije, ki mu očita kršenje protikorupcijske zakonodaje, podprli.

Svet Pozitivne Slovenije o novem vodstvu v četrtek

Na seji sveta stranke PS bodo v četrtek, 17. jauarja, odločali o novem vodstvu, ki bo stranko vodilo do volilnega kongresa.

Po seji poslanske skupine PS je njen vodja Jani Möderndorfer danes povedal, da mora svet stranke pripraviti tudi vse potrebno, če bi prišlo do sprememb v koaliciji ali do sestavljanja nove vlade.

Kongres PS je v soboto sprejel predlog Zorana Jankovića o zamrznitvi funkcije predsednika stranke.