Poslanci v sredo o interpelaciji Kolar Celarčeve

V SDS ministrici za zdravje očitajo, da ne obvladuje razmer v slovenskem zdravstvenem sistemu.
Objavljeno
08. september 2017 19.12
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana - Izredna seja DZ, na kateri bodo poslanke in poslanci razpravljali o interpelaciji zoper ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, bo v sredo. Na redni seji DZ, ki se bo začela 18. septembra, pa bodo po nujnem postopku že obravnavali interventni zakon z ukrepi za sanacijo zdravstvenih zavodov, k ga je ravno danes potrdila vlada.

Datum izredne seje z razpravo o interpelaciji, ki so jo zoper ministrico vložili poslanke in poslanci SDS, je danes določil kolegij predsednika DZ Milana Brgleza. V SDS Kolar Celarčevi očitajo, da ne obvladuje razmer v slovenskem zdravstvenem sistemu.

V že drugi interpelaciji ji očitajo soodgovornost za neukrepanje na področju koruptivnih dejanj v zdravstvu, neučinkovito reševanje problematike čakalnih dob ter slabo poslovanje in vedno večjo zadolženost javnih zdravstvenih zavodov.

Ministrica je odgovoru na interpelacijo očitke zavrnila kot neutemeljene in ocenila, da temeljijo na govoricah, nepreverjenih trditvah in populističnih ocenah. Prepričana je, da so v njenem mandatu naredili največ doslej. Ministrica sicer niti v celotni koaliciji ne uživa podpore, saj ji jo zagotovo namenjajo le v SMC.