Poslanka SDS Alenka Koren Gomboc ponaredila spričevalo

Tožilstvo je za oddajo 24.ur potrdilo, da je poslanka leta 2007 delodajalcu predložila ponarejeno spričevalo.

Objavljeno
17. januar 2013 20.19
ace_koren gomboc
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu je potrdilo, da je leta 2007 obravnavalo poslanko SDS Alenko Koren Gomboc. Tedanjemu delodajalcu, banki SKB, je predložila ponarejeno spričevalo, kar je javno ves čas zanikala. Kazni se je izognila z nakazilom v korist javnega zavoda, tožilstvo pa je postopek zaključilo, je poročala televizija PopTv.

Na tožilstvu v Slovenj Gradcu so za oddajo 24.ur uradno potrdili informacijo, da so zoper poslanko SDS pravnomočno zaključili kazenski postopek zaradi ponarejanja listin. Poslanka je delodajalcu, banki SKB, predložila ponarejeno spričeval.

»Jaz nisem vedela, da je ta listina ponarejena, da je z njo kar koli narobe, in ne vem, zakaj bi bilo zdaj kar koli narobe,« je na vprašanje, ali se ji zdi, da bi morala odstopi, odgovorila Koren Gombočeva.

»Pri navedenem kaznivem dejanju premoženjska škoda ni bila ugotovljena. Alenki Koren Gomboc se je naložilo, da v korist javnega zavoda - Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, oddelek za interno medicino - opravi nakazilo 1000 evrov. Alenka Koren Gomboc je nalogo izpolnila, zato je bil v skladu z zakonskimi določili izdan sklep o zavrnitvi kazenske ovadbe« je sporočila vodja slovenjgraškega tožilstva Branka Čas.

V stranki SDS pojasnjujejo, da o ponarejenem spričevalu in pravnomočno končanih kazenskih zadevah Alenke Koren Gomboc niso bili obveščeni. Oglasila pa se je tudi sama poslanka, ki trdi, da tudi sama - do ugotovitev tožilstva - ni vedela, da ni opravljala šolanja, za katerega je delodajalcu prinesla listino.

Kriminalna zgodba Alenke Koren Gomboc pa sploh še ni končana. Na tožilstvu zoper njo vodijo še en predkazenski postopek. Ali gre v tem primeru za novo ponarejanje listin - sporno spreminjanje kreditov - pa zaradi tajnosti postopka niso ne zanikali in ne potrdili, je še poročala omenjena televizija.