Poslanska skupina Zaaba ugaša

Poslanec Jani Möderndorfer je tudi formalno izstopil iz poslanske skupine Zaaba.

Objavljeno
08. september 2015 13.02
sestanek levice
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA

Ljubljana − Poslanec Jani Möderndorfer je po odhodu iz stranke Zaab uradno zapustil tudi njeno poslansko skupino, so za STA potrdili v stranki. Kot so dodali, s tem poslanska skupina ugaša.

Preostali poslanki Zaaba Alenka Bratušek in Mirjam Bon Klanjšček sta že v ponedeljek napovedali, da se bosta z Bojanom Dobovškom povezali v poslansko skupino nepovezanih poslancev. Kot so vsi trije v ponedeljek povedali, bodo o tem predsednika DZ Milana Brgleza obvestili danes.

S tem je konec poslanske skupine Zaaba, saj ta ne more več obstajati. Poslansko skupino namreč lahko tvorijo najmanj trije člani. Neuradno naj bi se zapletalo pri izpolnjevanju poslovniških pogojev omenjenih treh poslancev za ustanovitev poslanske skupine nepovezanih poslancev.

V katero stranko bo prestopil Möderndorfer?

Že dalj časa se špekulira tudi o morebitnem prestopu Möderndorferja, ki je sicer v svoji politični karieri med drugim deloval v LDS, PS in Zaab, v največjo vladno stranko, SMC. A za zdaj uradnega obvestila o njegovem izstopu iz poslanske skupine Zaab še ni.

Predsednik vlade in prvi mož SMC Miro Cerar je ob robu današnjega odprtja mednarodnega obrtnega sejma v Celju na novinarsko vprašanje glede vstopa Möderndorferja v SMC odgovoril, da če bo tudi formalno izrazil željo, da se jim pridruži, bodo o tem razpravljali na pristojnih organih stranke in sprejeli odločitev.

»Razumem, da poslanci, ki jim je razpadla poslanska skupina, ali se v njih niso dobro počutili, iščejo svoje mesto. Kako in na kakšen način, je njihova odločitev, mislim pa, da bo javnost znala dovolj dobro presoditi vsa ta dogajanja in oceniti, ali Dobovšek, Bratuškova in ostali ravnajo politično modro«, je aktualne premike v državnem zboru komentiral Cerar.