Pozitivna Slovenija interpelira Janeza Šušteršiča

Poslanska skupina Pozitivne Slovenije bi interpelirala ministra, SD je za nezaupnico celi vladi.

tor, 03.07.2012, 14:19

Ljubljana - Po neuradnih informacijah opozicijska Pozitivna Slovenija pripravlja interpelacijo proti ministru za finance Janezu Šušteršiču.

V SD so za premislek o interpelaciji proti celotni vladi.

Po naših informacijah so na današnjem rednem sestanku poslanske skupine Pozitivne Slovenije sklenili vložiti interpelacijo proti finančnemu ministru Janezu Šušteršiču iz Državljanske liste, kar naj bi se zgodilo v ponedeljek. V največji parlamentarni poslanski skupini finančnemu ministru očitajo škodljivost zakona o uravnoteženju javnih financ in odnos vlade do največje sistemske banke Nove ljubljanske banke.

Pri slednji je očitno, po prepričanju PS, izbilo dno dokapitalizacija NLB. Če bo interpelacija vložena v ponedeljek, ima Šušteršič od 15 dni do enega meseca na voljo čas za odgovor, nato pa mora predsednik državnega zbora uvrstiti interpelacijo na dnevni red. To pomeni, da bi morali interpelacijo obravnavati sredi avgusta, a imajo tedaj poslanci počitnice, zato je pričakovati, da bi se o interpelaciji odločalo na eni izmed izrednih sej v mesecu septembru.

V PS so komentirali, da interpelacija bo, vendar bodo počakali na ustavno sodišče. Predvidenih je več interpelacij, med katerimi bo tudi finančni minister Šušteršič.

Vodja poslanske skupine SD Janko Veber pa je danes povedal, da bi morali razmisliti o konstruktivni nezaupnici celotni vladi, ker nima ustreznih rešitev in dodal, da se sam zavzema za predčasne volitve.

Prijavi sovražni govor