Pozitivna Slovenija interpelira Janeza Šušteršiča

Poslanska skupina Pozitivne Slovenije bi interpelirala ministra, SD je za nezaupnico celi vladi.

tor, 03.07.2012, 14:19

Ljubljana - Po neuradnih informacijah opozicijska Pozitivna Slovenija pripravlja interpelacijo proti ministru za finance Janezu Šušteršiču.

V SD so za premislek o interpelaciji proti celotni vladi.

Po naših informacijah so na današnjem rednem sestanku poslanske skupine Pozitivne Slovenije sklenili vložiti interpelacijo proti finančnemu ministru Janezu Šušteršiču iz Državljanske liste, kar naj bi se zgodilo v ponedeljek. V največji parlamentarni poslanski skupini finančnemu ministru očitajo škodljivost zakona o uravnoteženju javnih financ in odnos vlade do največje sistemske banke Nove ljubljanske banke.

Pri slednji je očitno, po prepričanju PS, izbilo dno dokapitalizacija NLB. Če bo interpelacija vložena v ponedeljek, ima Šušteršič od 15 dni do enega meseca na voljo čas za odgovor, nato pa mora predsednik državnega zbora uvrstiti interpelacijo na dnevni red. To pomeni, da bi morali interpelacijo obravnavati sredi avgusta, a imajo tedaj poslanci počitnice, zato je pričakovati, da bi se o interpelaciji odločalo na eni izmed izrednih sej v mesecu septembru.

V PS so komentirali, da interpelacija bo, vendar bodo počakali na ustavno sodišče. Predvidenih je več interpelacij, med katerimi bo tudi finančni minister Šušteršič.

Vodja poslanske skupine SD Janko Veber pa je danes povedal, da bi morali razmisliti o konstruktivni nezaupnici celotni vladi, ker nima ustreznih rešitev in dodal, da se sam zavzema za predčasne volitve.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
22 komentarjev
wladymyr

Predpoči9tniški napad na spoštovanega gospoda finančnega ministra dr.Janeza Šušteršiča ni ničkaj drugega kot tik pred zdajci zagotoviti napad na Vlado Republike Slovenije s finančne plati, sicer pa bosdo uporabili sleherno, tudi najmanjšo možnost, ne le za čigarkolišnjo interpelacijo, temveč zlasti za onemogočanje dela v izvršilni same vladne funkcije. Slovenija! se je ljubljansko res že sčefurila do stopnje, ko se katastrofa ponuja kot rešitev z one strani Liste aktualnega bžupana, sicer z nastavljenimi ljubljansko občinskimi nevedneži, ob podpori redarjev kovarjev in celo anonimno s strani policijsko napadalne uniforme? Kaj si bodo še vsega na pretek izmislili, da opljuvajo slovensko domoljubje, v tekmovanju, kdo bo pač pljunil dlje? Tako lahko čepijo, klečijo, stojijo ali sedijo vsi tisti, ki samo še pripravljajo nekakšne interpelacije, da si izkristalizirajo svojo fantazijo v nekakšno uradovalnost ali pravzaprav v prikrito mestno in stanovanjsko oblast - plazijo se od seje do seje, da se jim usta sušijo od zgolj besedaveljstva, obenem pa gledajo,da jim ne bi kje in kdaj spolzelo na parketih vladne palače ali v parlamentu, da bodo imeli dovolj sredstev za svboje hiše, svoja imenitna stanovanja, za svojo dečad, za svoje avtomobile, za svoje... Banke rešujejo s čudeži na smrt bolne zapojštrane dolžnike! Od vsepoivsod prihajajo le zloslutni napadi na Vlado RS - in blazno neupravičeno, a ćčasopisi in rtv objavljajo... In nihče več kakor ne misli niti - politično, razen Vlade RS in nekaterih domovincev rodoljubov, kajti tudi če bom jedel samo skorjico kruha vsakodnevno, bom podrprl varčevalne vladne ukrepe! ne pa šnopsarje, ki so žlunknili že zjutraj industrijsko žganjivo iz potvorjenih obvestil in lobističnih črt....

11. julij 2012, ob 15:13:18
vest

Dol s to vlado in takojšnja ustanovitev tehnične vlade v kateri ne sme biti niti eneka politika nobene barve. To ja po moje edina rešitev, da ne gremo po Grški poti

04. julij 2012, ob 14:03:52
cla

:-)))))))) Ha ha delo.

04. julij 2012, ob 13:38:11
cla

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

04. julij 2012, ob 13:13:44
Neznan

ROLF, teb pa ni najbolj jasno kako stvari potekajo.


Dej cia nehi se delat še bolj neumnega kot si pa priznaj, da pleškotu ližeš podplate samo zato, ker je enak nazi kot ti.

04. julij 2012, ob 13:06:27
cla

"Ni druge kot interpelacija, ker ljudje, ki se ne spomnijo kaj so počeli pred enim letom ne morejo voditi države."


Normalno. vodijo jo lahko samo taki, ki ne vejo kaj so počel tri leta. Bodo uletel v tujino, rekl rabmo ene 10 milijardi EUR tud po 10% obrestni meri. Šerif bo prjavu: Ni problema, ima ko da plati, bre. Trotlziheranti bodo vpil jipiiiiiii, ker bodo dobil 1%, ostalo bo pa uzela magla. :-))))))

04. julij 2012, ob 11:51:54
Neznan

Še pomnite besede plešastega preprodajalca orožja "glasoval sem proti trem slabim zakonom"?

Kaj pa takojšen padec bonitetnih ocen zaradi padca pokojninske reforme?

Ne, se ne spomnite, ane.


Ni druge kot interpelacija, ker ljudje, ki se ne spomnijo kaj so počeli pred enim letom ne morejo voditi države.

04. julij 2012, ob 08:38:54
Neznan

Greš tja na dopust?. Sofija, ne seri. Tik pred zdajci smo že bili, ko je SDS oportunistično nastopila proti vladnim spremembam še pred nastopom Janeza Janše na vlado. In danes se korak po koraku temu približujemo zaradi obljub in ne strokovnega "šparanja" na račun upokojencev. Ni res, da imamo le eno vrečo brez dna. Vreč je kar nekaj s to razliko, da se nekaterih ne smeš dotakniti, z drugimi pa lahko manipuliraš po mili volji. In povrhu še to, da se ene stalno "filajo" iz drugih in ne iz dna.

04. julij 2012, ob 07:46:17
sofia

"Število poslancev ni problem, če ima nekdo prav. Je pa nekaj resnice; začeti je potrebno z interpelacijami in nadaljevati z referendumi."

Ja, potem smo pa že skoraj na cilju - to je v Grčiji.

03. julij 2012, ob 22:44:07
jup

Kar so SDS sejali,to zdaj žanjejo - interpelacije . Ni pa ,po moje to pametno in koristno za gospodarstvo. Toda tudi vlada ki je zdaj odgovorna za gospodarstvo postavlja politične cilje pred gospodarskimi. To vidimo spet po kadrovskem cunaniju ,političnem izključevanju in netenjem sovraštva ,napadi na predsednika države in težnje za privatizacijo šolstva in zdravstva kar dolgoročno lahko pomeni najhujši udarec po spodnjih slojih . Imam vtis da prebivalstvo zavestno in podzavestno rinejo v Dolino Šentflorijansko.

03. julij 2012, ob 21:13:45
žanul

g.šuštar je navaden lažnjivec in izdajalec vseh državljanov.
Vem da kot član bande nima sramu in osebnega nivoja poštenosti,glede na njegove sedanje poteze.
Tako izigrati državljane je ne samo sramotno,nizkotno in lopovsko,pač pa tudi BOLANO in bi moral malo na servis malo pred Poljem...............

03. julij 2012, ob 20:41:22
Neznan

Povzpetništo?. Kdaj bodo ti politiki ugotovili, da so na te položaje bili postavljeni s strani volilcev?. Kot je napisao, obljuba dela dolg, in ne se izgovarjati, da za to nisem vedel. "Si bil izvoljen zaradi obljub - predvsem zaradi obljub" in ne zaradi svoje sposobnosti. Tukaj pa je nekaj žalosti.

03. julij 2012, ob 18:02:17
Neznan

jaz
sofia, če nekako ciljaš na to, da so moški a prori pametnejši kot ženske ... mogoče v tvojem primeru to nemara drži.

.-.-.-

...ti prav gotovo nisi!!

03. julij 2012, ob 17:42:41
Neznan

Število poslancev ni problem, če ima nekdo prav. Je pa nekaj resnice; začeti je potrebno z interpelacijami in nadaljevati z referendumi. Od kod in komu je to že znano?. Le tako naprej. Ne samo eden, deset najbogatejših nas lahko "kupi" pa še vedeli ne bomo, da smo "slovenčki". In kje je ta naša preljuba "osvobodilna" osemdnevna "požarna varnost". Nikoli in nikdar mi nekdo iz Argentine ne bo deligiral, kdaj bom "lahko" umrl.

03. julij 2012, ob 17:39:59
Neznan

sofia
To bo šou v parlamentu, ko bodo medicinski brat in dvojni Gašpar skupaj z zborom blondink Melito, Janjo, Bruskole, Barbaro Tavš "iterpelirali" ekonomista Šušteršiča!

....BOLNIČAR...

03. julij 2012, ob 15:46:17
stanislavko

Trle babe lan,da jim projde dan.....So jih strici iz ozadja naščuvali ??? Pa kaj vam pomaga,če nimate dovolj poslancev ???

03. julij 2012, ob 15:45:35
jaz

sofia, če nekako ciljaš na to, da so moški a prori pametnejši kot ženske ... mogoče v tvojem primeru to nemara drži.

03. julij 2012, ob 15:23:14
wladymyr

Če se Jani Möderndorfer spozna kaj na finance, je res, da si zna obrniti hlačne žepe in prešteti, ali je ostalo kaj drobiža za sladoled: sicer pa ima dovolj poslanske pozitivno slovenske plače, da ob soposlancu, znanem ko Lingvistu, tudi ustreza, mm - špicljanemu denarju.

03. julij 2012, ob 15:18:03
cla

"V največji parlamentarni poslanski skupini finančnemu ministru očitajo škodljivost zakona o uravnoteženju javnih financ in odnos vlade do največje sistemske banke Nove ljubljanske banke."


Bučka. :-))))))))))

03. julij 2012, ob 15:16:00
baldrick        

milostni strel? Tudi Šuštaršič ni vsemogočni čarovnik...

03. julij 2012, ob 15:05:23
Neznan

Odlično!

Rušiti kjer se da. Končno opozicija, ki je pripravljena se spustiti tako nizko kot SDS.

03. julij 2012, ob 14:57:30
sofia

To bo šou v parlamentu, ko bodo medicinski brat in dvojni Gašpar skupaj z zborom blondink Melito, Janjo, Bruskole, Barbaro Tavš "iterpelirali" ekonomista Šušteršiča!

03. julij 2012, ob 14:56:19
22 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej