Predčasne volitve bodo 4. decembra

Predsednik države Danilo Türk bo 21. oktobra razpustil parlament in razpisal predčasne parlamentarne volitve.

sre, 28.09.2011, 06:00; spremenjen: 20:41
Kronologijo dogodkov, povezanih s političnim dogajanjem na domačem parterju, smo zabeležili v novinarskih prispevkih, ki jih hranimo v Delovi dokumentaciji. Do nje lahko dostopate registrirani in uporabniki Premium prek povezave delo.si/politična kriza.

Ljubljana – »Na podlagi ustave sem se odločil, da razpustim državni zbor 21. oktobra in razpišem predčasne parlamentarne volitve za nedeljo, 4. decembra 2011,« je danes svojo pričakovano odločitev sporočil predsednik države Danilo Türk. S tem je zagotovil, da bo parlament s polnimi pooblastili lahko delal še prihodnji mesec, ko bo na dnevnem redu tudi intervencijski zakon, ki podaljšuje zamrznitev plač v javnem sektorju, pokojnin in socialnih trasferjev v prihodnje leto.

Obenem pa je predsednik ustregel strankam, ki želijo čim prej na volitve, saj bodo te v najkrajšem možnem času, 40 dni po razpustitvi parlamenta. Predsednik države, ki se je, kot je znano, v prejšnjih dneh posvetoval s predsedniki strank, poslanci in pravno stroko, je potrdil, da je »pri odločitvi upošteval tudi potrebo, da državni zbor konča svoje delo v sedanjem sklicu«.

Seveda pa je bila ključni razlog za Türkov kompromis določba ustave, po kateri predsednik lahko razpusti parlament šele 30 dni po padcu vlade, tudi če se, kot se je zgodilo tokrat, v sedmih dneh ne najde kandidat za mandatarja. Če bi torej predsednik Türk že včeraj razpustil parlament, bi po nekaterih interpretacijah celo tvegal ustavno obtožbo.

Odzivi: Pričakovano!

Državni zbor bo do vključno 20. oktobra delal normalno in s polnimi pooblastili ter tako izpeljal še oktobrsko redno sejo, nato pa bo opravljal le še najnujnejše zadeve, je povedal njegov predsednik Ljubo Germič. O tem, katere so najnujnejše zadeve, pa bo potreben še dogovor, ki bo sprejet z dvetretjinsko večino navzočih poslancev.

Predsednikovo odločitev so sicer podprli v prav vseh strankah, celo v SDS, v kateri so jo označili za »pričakovano in v teh razmerah edino mogočo«. Nekaj pomislekov je imel Zmago Jelinčič, ker bo po njegovem mnenju konstiutiranje parlamenta lahko padlo v čas novoletnih praznikov, »kar pa je slabo«. Pa tudi Radovan Žerjan (SLS) je menil, da bi predsednik parlament lahko razpustil prej kot v mesecu dni.

Roki in datumi

Stranke trdijo, da jih kratki roki ne skrbijo in da so v večini celo že opravili postopke evidentiranja kandidatov. V nekoliko slabšem položaju bodo nove pobude, kot so TRS, Nova Slovenija, Zelena koalicija in župansko gibanje, ki pa so včeraj datum volitev prav tako večinoma ocenili za »pričakovan«. Še vedno ni znano, ali se bo v volilno tekmo podala tudi lista ljubljanskega župana Jankovića, so pa neuradne napovedi vsak dan glasnejše. Z ljubljanskega magistrata so nam včeraj odgovorili le, da »župan ne bo odgovarjal« na vprašanja o tem, ali bo sodeloval na predčasnih volitvah.

Uradna volilna kampanja se bo začela 4. novembra. Novi parlament bo konstituiran – torej potrjeni mandati poslancev in izvoljen nov predsednik DZ – do konca decembra. Predsednik vlade pa bo imenovan januarja. Sledilo bo sklepanje koalicijskega sporazuma in dogovori o ministrih. Nova vlada s polnimi pooblastili bi torej lahko prisegla na začetku februarja prihodnje leto.

Povezane novice

Opolnoči se izteče rok za predlaganje novega mandatarja
27. september ob 06:25
Do takrat lahko predsednik republike, poslanska skupina ali najmanj deset poslancev predlagajo novega mandatarja vlade.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
58 komentarjev
neznan

http://www.delo.si/novice/politika/predcasne-volitve-bodo-4-decembra.html#comments

"Predsednik države Danilo Türk bo 21. oktobra razpustil parlament in razpisal predčasne parlamentarne volitve."
....
http://www.delo.si/novice/politika/predlog-za-nov-dan-razpisa-volitev.html

"Predlog za nov dan razpisa volitev
Za dan, ko bodo začeli teči roki za volilna opravila, konkurira tudi 24. oktober. Z roki bodo še težave."

..........................

Imam občutek, da nimamo najbolj verodostojnega predsednika. Danes tako, jutri drugače - kot po navadi...

29. september 2011, ob 18:46:52
Neznan

A bombe so prispodoba z akazen, ki so vam jo namenili zavezniki.

Zaradi mene lahko temu rečemu tudi marš smrti, osmice, Huda jama.... Saj vsi vemo kako se je kaznovalo absolutno zlo zato se je brezveze sprenavedat.


Sicer pa kar naprej. Tako kot sam dokazuješ, da si Breivikov bratko oz. sestrica ne zna vsak.

29. september 2011, ob 17:31:23
sofia

dasko
hudo je in še huje bo ...
Kje boš metal bombe?

29. september 2011, ob 16:50:50
znan

lej, dasi, komunistek zapeglan, kera sponta v ritko vas caka. beri in uci, kaj veleva teta bce:

http://www.corriere.it/economia/11_settembre_29/trichet_draghi_inglese_304a5f1e-ea59-11e0-ae06-4da866778017.shtml?fr=correlati

29. september 2011, ob 15:59:29
znan

ne vem od kje teb ideja, da je kdorkoli tko prfuknen, da bi z atomsko bombo skenslal sam sebe. sej pravm, da se ti fuzla, morebit je pa solski sistem kriv, kdo bi vedel. enivej, ce bi to bilo res, bi danes na severni ameriki namrec zevala velika luknja. tako pa tamle cveti trzna ekonomija, ki ji boste kmalu morali nastavit ritko tudi se poslednji rdeci fasisti v sloveniji. vem, da je bridko a tako pac je. kot sponta v roza ritko, jebiga. se dva meseca. kapavem, morebiti bomo celo postavili spomenik izdajalcem ideologije, ki je izdala domovino aka braniteljem slovenskih domov..

29. september 2011, ob 15:57:36
Neznan

kva cmo, zame so izdajalci lastne domovine podljudje. izdajalci ideologije, ki izdaja lastno domovino pa narodni heroji, ki bi jim postavil spomenik.
+++++++++++++++++++++++++++++++
To smo že ugotovili, da je razlog zakaj se je take kot si ti z atomsko bombo spremenilo v pepel. Nekatere stvari ti pač nikoli ne bodo jasne.

Da bi postavljal spomenike tistim, ki jih je cel svet obsodil kot absolutno zlo pa pri nazijih ni nič posebnega.


Kevas, ko bo kdo vprašal kater dan sledi ponedeljku boš imel kaj za povedati. Do takrat pa sam bejš, ker si preneumen za kakršno koli debato kaj šele za flejmanje.

29. september 2011, ob 15:32:33
qweas2

ahahahahahahahaha ne morem nehat hahahahahahha etični ustroj komunistov vs etični ustroj nacijev? hahahahahaha, kaka budalost

29. september 2011, ob 15:13:29
znan

kva cmo, zame so izdajalci lastne domovine podljudje. izdajalci ideologije, ki izdaja lastno domovino pa narodni heroji, ki bi jim postavil spomenik.

ampak svet je pisan, dasi, v njem je prostora tudi zate in kresalko. tisti, ki z opravicilom desetletniku rehabilitira tudi izdajalce ter jim poklanja tezko prisluzen denar davkoplacevalcev samostojne slovenije, ki ji je golazen izdajalska nasprotovala, je pac stopnicko vise od podcloveka a se vedno blize zivali.

vedno bo tako.

29. september 2011, ob 15:08:35
Neznan

Komu lažeš? Izbris se je zgodil kasneje; po tem, ko je že bila v veljavi sveža in nova demokratična ustava RSi.

Sploh pa da se ti mini Duče hvališ z etičnim merilom, ki naj bi ga vzpostavila Slovenija. Krivice je prva začela popravljat Kresalova (oz. komunistična vlada) med tem, ko ti mali Duče kot otrok skačeš na mestu ter se s solzami v očeh dereš izdajalci so izdajalci. Brez komunistov tega novega etičnega ustroja Slovenija ne bi imela, ker taki kot si ti so sposobni le etičnega ustroja nazijev.

Za ostalo pa. Nisi povedal čisto nič novega. Že cel čas trdim, da se nekatere stvari niso nikoli spremenile. Tako kot so nekoč nekateri na nekatere gledali kot na neljudje danes njihovi nasledniki na nekatere gledajo kot na neljudi. A bomba vas za nekaj generacij strezni, potem pa zopet repriza zgodovine.

29. september 2011, ob 14:52:39
sofia

kaca pici
LOL

29. september 2011, ob 14:50:29
znan

seveda se ve. sedaj upam, da ves tudi ti. okej, glede na to, da se ti je ze cist sfuzlalo, nisem preprican.

jah, glede kenslanja izdajalcev pa samo se to(ampak ne tebi, ker je prezapleteno): desetletnikom in vsem, ki se je dogodila krivica gre opravicilo, jasno. izdajalcem gre pa druzbeni odstrel. dodati je se treba, da je slovenija s tako velikodusnim ravnanjem vzpostavila novo eticno merilo v mednarodnem okolju, pa ceprav seveda noben tega ne bo pazil. namrec, slovenija je edina drzava, ki za dogodke vojnega stanja uposteva lastno poznejso ustavno ureditev, ali bolje njen eticni ustroj.

do sedaj je v mednarodni praksi vedno veljalo, da v vojnem stanju veljajo vojaska pravila, ki ne postavljajo na prvo mesto civilne pravice posameznika, pac pa cisti 24 karatni raison d'etat, ki predvideva tudi krivice posameznikom. tako pac je, in vi izdajalci, ki ste hinavsko nasprotovali osamosvojitvi slovenije in je celo kasneje ves cas metali polena pod noge, se lahko samo zahvalite milemu bogu in nasi civiliziranosti, da vas ne obravnavamo kot zivali, pac pa kot podljudi.

29. september 2011, ob 13:09:25
Neznan

ne vem od kje tebi pristop individualne obravnave pomeni druzbeni odstrel desetletnikov. okej se ti je pac ze cist sfuzlalo, tud fajn.
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nope, sfzlal se je tebi saj so desetletniki zaradi takih pošasti kot si ti takrat bili odstreljeni. Kaznovat celoto nakar se posameznikom ppravičevat. Točno to je tisto, kar ste tačrni tudi dobili. Razlika je le v tem, da desetletnikom opravičilo nekaj pomeni, tisti v jami pa so drugorazredna tema.

Kar se pa bomb tiče. Se ve kdo jih je kasiral in koga se je zazidalo v rov. Da pa taka čez ocean bežoča ritka grozi s sosedovim khurzem, LOL. Ti si med makaronarji ena velika ppechka.

29. september 2011, ob 12:50:38
vest

'89 nakar ste nastavili rit, razen v sloveniji. ga boste pa z zamikom kasirali tudi v sloveniji, nc bat. tika taka ura tece nc ne rece....(se dva meseca)
sanja svinja (pardon znan) o koruyi

29. september 2011, ob 12:16:22
znan

ne vem od kje tebi pristop individualne obravnave pomeni druzbeni odstrel desetletnikov. okej se ti je pac ze cist sfuzlalo, tud fajn.

bombe?jah te so kenslale tvoje barvne brate, crne fasiste. naslednje nukice, vse do leta 89 so bile pa uperjene proti hitlerjevim good time buddies (ribbentrop-molotov), vam rdecim fasistom. skoda, ker v tem casu niste mignili mezinca, ker bi se vas cigote namrec lepo skenslalo. nazalost ste prlezl safe do '89 nakar ste nastavili rit, razen v sloveniji. ga boste pa z zamikom kasirali tudi v sloveniji, nc bat. tika taka ura tece nc ne rece....(se dva meseca)

29. september 2011, ob 11:50:24
Neznan

ne vem zakaj bi ti daso odstreljal celo destletnike, mogoce se ti je ze cist sfuzlalo, zna bit. je pa prav, da bi druzba ljudi, ki bi odstreljevali desetletnike res marginalizirala.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No no, govorim o tem kako ti in tvoj etični ustroj podpirajo družben odstrel tudi takih, ki so ob osamosvojitvijo šteli 10 let.

In ravno zaradi takih stvari moj etični ustroj ne mrdne z mezincem, ko se take kot si ti, se pravi z določenim etičnim ustrojem, izbriše z atomsko bombo. Če so na bombi USA zastava in besede democracy&freedom, si rečem YES!

29. september 2011, ob 11:10:46
Slovenski-Balkanec

'Znan' in 'Sofija' (da, tukaj je Slovenija!) z vajinim gobezdacenjem in oporekanjem mojemu slovenstvu, tukaj spodaj, sta dokazala, da za vaju velja stari in zelo veljaven izrek:

'Kaca pici, ce stopis nanjo!'

29. september 2011, ob 01:34:58
enamona

pa kaksne skrbi ima gospod plemeniti. Ze sedaj mu je tezko ker bo ce bo izvoljen (upam da ne bo) moral delati za novo leto. Revez, toliko rabi praznike da se izpreze. Pa ni edini.
Edina napaka Türka je da ni omejil "vpisa" v parlament. Tisti ki je enkrat ze bil notri ne more vec kandidirati.
Bi videli vsaj 90 novih obrazov.
In ne pozabite: poslanci in otroske plenice imajo rok uporabe. Kaj hitro pricnejo smrdeti.

29. september 2011, ob 00:50:36
znan

deklaracijo, ki obsoja rdeci fasizem je sprejel evropski parlament in je zabetonirana v eticni ustroj evropske unije, kar slovenske rdece fasiste hudo skeli.

z drugimi besedami: evropska unija je rekla, da je treba vas rdece fasiste marginalizirat. v sloveniji bo to sicer sttorjeno z majhno zamudo, vendar bo nas janez dobro poskrbel.

28. september 2011, ob 22:08:06
znan

ne vem zakaj bi ti daso odstreljal celo destletnike, mogoce se ti je ze cist sfuzlalo, zna bit. je pa prav, da bi druzba ljudi, ki bi odstreljevali desetletnike res marginalizirala.

28. september 2011, ob 22:04:50
Neznan

Temu na kar si ponosen je ne tako dolgo nazaj ECHR reklo svinjarija ter zaukazalo, da se svinjarija odpravi in nikoli več ne ponovi. Tu je na mestu reči, da če bi se družbeno odstrelilo take kot si ti do take svinjarije najverjetneje ne bi nikoli prišlo, če pa že bi, bi se svinjarija veliko prej odpravila. Moram izrazit začudenje kako demokratična družba v letu 2011 tolerira take, ki so pripravljeni družbeno odstreliti celo desetletnike.

In pri tej odločitvi ni bilo nič političnega kot npr. pri omenjeni deklaraciji, ki jo le na znanje vzeli nekateri. Nekateri zaradi geopolitičnih aspiracij drugi zato, ker je deklaracija nepopolna oz. taka kot, da bi jo spisala prelepa Eva Irgl.

28. september 2011, ob 21:20:03
znan

na to, da sem sposoben druzbenega odstrela totalitarnih agresivcev ter izdajalcev lastne domovine sem tudi ponosen! enako kot sem ponosen na evrodeklaracijo, ki obsoja agresivne totalitarizme kot je komunizem. nikoli pa nebi nikogar odstelil samo zato, ker se z mano ne strinja, kaj sele, da bi ga zaradi tega zivega zabetoniral ali zaklal. to je bolj tvoj fetis in fetis vas rdecih fasistov.

totalitari agresivci pac spadate na druzbeno margino in prav je, da see vas tja postavi, kot nenazadnje med vrsticami veleva omenjena deklaracija.

28. september 2011, ob 20:53:00
Neznan

Breivikova sestrica zopet dokazuje, da je Breivikova sestrica.

Mama je zihr ponosna.

28. september 2011, ob 20:32:50
sofia

Srb v Sloveniji hoče določati, kdo je izdajalec Slovenije.
V vsaki normalni državi zahtevajo od priseljencev lojalnost. Pri nas pa priseljenci pljuvajo po domačinih!

28. september 2011, ob 20:26:46
Radikal

Ne redko se zgodi, da prispevki s politično vsebino objavljeni na Delo.si, popolnoma izgubijo svojo vrednost v primerjavi s spremljajočimi komentarji.
Priznam, da se pogosto vračam pod isti prispevek samo zaradi taga, da bi prebral kakšno globoko razlago o naši polpretekli zgodovini.
Škoda pa se mi zdi samo to, da se ne greste dialoga " z namenom da" kot "zato ker".

28. september 2011, ob 19:59:02
Neznan

men pa ni jasno po keri logiki so lahko branitelji slovenskih domov pojmovani kot izdajalci slovenije.
+++++++++++++++++++++++++

To je tisto kar je botrovalo koncu v Hudi jami. Nekateri se pač ne zavedate kaj je tisto kar je obsodil cel svet in zakaj nihče ni z mezincem trznil, ko se se dogajali Dresden, Hiroshima, Nagasaki, Okinawa, Huda jama, marš proti gulagom,... zakaj to ni proglašen kot genocid in zakaj je cel svet obsodil Srebrenico.

Da si sposoben družbenega odstrela pa je kristalno jasno. Vprašanje je samo kdaj bi naredil naslednji korak.

Zgodovina se ponavlja, nekatere stvari se pač nikoli ne spremenijo.

28. september 2011, ob 19:29:57
sofia

vest
ne sprenevedaj se. Dobro veš, kdo so "naši".
Dobro tudi veš, zakaj se "naši" tako zagrizeno borijo za ohranitev oblasti. Za privilegije gre, za dobre službe, za napajanje pri državnih jaslih, za raznorazna pogodbena dela za državo, za plenjenje ....
Tega so bili "naši" navajeni od nekdaj ...

28. september 2011, ob 19:22:49
sofia

Od kod si ti, Balkanski Slovenec?!
Ali si Slovenec ali si Balkanec?
Pišeš neko čudaško slovenščino, je to tvoja lastna izmišljija?
Pa o neki slovansko-slovenski materinščini pa o neki slovansko-slovenski kulturi bluziš? Pa kak jezikovni rasist si! Te ni sram? Katera država ti daje kruh? Je to slovanska država?

28. september 2011, ob 19:12:33
perun

Ne morem da nebi vprašal: Slovenski-Balkanec, šumniki gor ali dol, zakaj pa ti onesnažuješ našo materinščino s tujimi besedami- ...naša "ekvivalentna" državna organa "striktno" kot DZ... a to ti pa ne zveni Zahodnjaško?

28. september 2011, ob 19:00:12
Neznan

Baldrik, nič kolikokrat sem napisal, da si bedni individualist v razmišljanju in pisanju o nekih "koimunajzerjih". Če je to le provokativni izziv, po tem se motim, če pa je ravno obratno, si pomilovanja vreden.

28. september 2011, ob 18:46:50
znan

balkanski slovenec,

naj te opozorim, da je apologija etnicnega ciscenja kaznivo dejanje po slovenski ustavi. zato pozivam urednistvo, da pozove policijo naj malce posveti pozornost slovenskemu balkancu tu spodaj, ki ga srbita metla in cunja.

28. september 2011, ob 18:22:56
Slovenski-Balkanec

Bravo! Odlicna in odlocna odlocitev predsednika republike!

Urednikom in novinarjem Dela in ostalih medijev pa sledeca vprasanja:

Zakaj mesate naziva Drzavni zbor (DZ) in parlament? Se sramujete naziva DZ? Zakaj?

V Ruski federaciji imajo 'Dumo' in 'Svet federacije', in ju tako tudi nazivajo oz klicejo.

V Ukrajini imajo Malo rado in Veliko rado, in ju tako tudi nazivajo oz. klicejo.

Zakaj mi v Republiki Sloveniji (RSi) ne nazivamo in klicemo nasa ekvivalentna drzavna organa striktno kot DZ in Drzavni svet, namesto da njuna naziva skrivamo in prikrivamo ter ju zamenjujemo z bolj zahodnjasko zvenecim 'parlamentom'?

Prosim, komentirajte oz. obrazlozite vasa omenjena dosedanja postopanja, predvsem pa, zakaj se ocitno sramujete nasih ustavnih nazivov za drzavne organe!

Vsem, vkljucno nekaterim mojim tozadevnim somisljenikom v DZ (kljub njihovim neakcijam za ohranitev in ociscenje nase kulture in nasega uradnega slovesnkega jezika anglo-saksonskega onesnazenja), ki tudi niso ravnodusni do zelo 'uspesne' ameri-anglo-saksonizacije nase slovansko-slovenske kulture, predvsem pa nase lepe slovansko-slovenske materinscine, imenovane tudi slovenscina, se opravicujem, ker mi pogoji ne dovoljujjeo uporabe lepih in zelo svojevrstnih sumnikov nase slovansko-slovenske materinscine. Eno je (potrebno) znanje tujih jezikov, nekaj cisto drugega pa je onesnazevanje lastnega narodnega jezika in kulture s tujo navlako!

28. september 2011, ob 18:15:53
znan

men pa ni jasno po keri logiki so lahko branitelji slovenskih domov pojmovani kot izdajalci slovenije.

pravi izdajalci slovenije so bili komunisti, ki so prisegli ideologiji namesto lastni domovini. njihov krvolocni nagon so pa prosto pasli tik po vojni.

ponavljam, za razliko od krvolocnik komunistov, ki so poklali izdajalce njihove ideologije, nam je demokratom ta nagon tuj, zato lahko novodobni komunajzi in izdajalci slovenske osamosvojitve pricakujejo le trdo zasluzen druzbeni ODSTREL.

no mercy, janez! da mi vsi po vrsti seznama cvilijo na zavodu za zaposlovanje v roku enega meseca vladne operative....

28. september 2011, ob 17:44:36
Neznan

Točno tako, znan. Huda jame je logičen zaključek.


Sam kako so izbrisani izdali Slovenijo mi pa ni čisto jasno. Prepozno se zglasit na Mačkovi pač ni izdaja. Prav tako ni izdaja na volitvah obkrožit neko drugo opcijo. Prav tako ni izdaja rečt, da nisi za NATO, EU,... Sploh mi je misterij kako naj bi državo izdali takrat recimo 10 let stari otroci, ki se jih je prav tako izbrisalo.

Ima tale izdaja kake veze z nacionalnostjo, mogoče?

28. september 2011, ob 17:31:47
znan

izdajstvo lastne drzave je najbolj prezira vredno dejanje. v demokraticnih drzavah kasiras dosmrtno, stol in v najbolj benignih primerih dosmrtno izobcenje iz druzbe.

v sloveniji se pa podpisujejo peticije vprid izdajalcem.

28. september 2011, ob 17:22:02
vest

kdor je podpisoval peticijo v prid izdajalcem slovenske osamosvojitve je goden za odstrel.

No še en tipičen primerek desnajkarske klerikalno fašistčne kloake.

28. september 2011, ob 17:17:52
znan

vest ti nisi komunjara, si samo harmless retard.

28. september 2011, ob 17:14:11
znan

kdor je podpisoval peticijo v prid izdajalcem slovenske osamosvojitve je goden za odstrel.

in lahko se zahvali bogu, da je njegov primer obravnavan danes va bozjem letu 2011 kjer kamor oko seze vlada demokracija, ker bi na za malenkost drugacni zemljepisni sirini kasiral metek v tilnik, ob malce spremenjeni letnici bi pa prec obcudoval zidake in cement v temi.

28. september 2011, ob 17:13:38
vest

Če pa hočeš odgovor na to
mirno prizna komunajzarski komentator vest, 66- 4 = 62

Vest ni nič priznal pa tudi komunjara ni. Priznam pa da sem reku da smo imeli prejšnji mandat na oblasti SDS klerikalno kloako. Seveda po tvoje je komunjara vsak ki si upa podvomit v tvoje ideale.

28. september 2011, ob 17:10:20
vest

pa še nekaj zofka a se tebi zdi objektivano da se nekoga ožigosa kot politično kadrovovanega kot na primer

Helena Drnovšek Zorko, slovenska guvernerka v ASEF za obdobje 2009-2011, imenovana 16. 4. 2009, podpisnica peticije v podporo izbrisanim (6. mesto)

Ma če to ni bolano

28. september 2011, ob 17:00:24
vest

Zofka
kaj naj ti odgovirim na tako butasto vprašanje.
Kdo so tej naši ali njihovi potomci

Tu imaš emega od predlogov tvojih SDS fenomenov v poglavju Politična izhodišča, predlog ustavnih sprememb, sistemski cilji in ukrepi ter kratkoročni protikrizni ukrepi
Pazi predlog

Predlagal bi, da se na novi zastavi popolnoma odpovemo rdeči barvi, saj je rdeča barva, barva komunizma in enoumja.

28. september 2011, ob 16:19:19
sofia

vest
ne sprenevedaj se. "Naši" so dobre službe podeljevali "našim" že od nekdaj. Nekoč je bila obvezna "moralno politična neoporečnost" t.j. rdeča knjižica. Zdaj pa "naši" dokazujejo pripadnost "našim" s članstvom v "naših" strankah, s podpisovanjem "naših" peticij itd.
Poznaš kakega "našega" ali njihovega potomca, ki je brez službe?
---------------
Na tole odgovori.

28. september 2011, ob 16:02:59
vest

@Radikal
:o)))

28. september 2011, ob 16:01:13
Radikal

jasna vizija SDS je, da zmagajo na predčasnih volitvah!
Program je: "zdej smo mi na vrsti"!

28. september 2011, ob 15:41:44
vest

Pustmo komunjare na miru ampak tej desnjakarski bedaki mi grejo pa res na jetra.
Na primer kakšnja je jasna vizija in konkreten program SDS ????

28. september 2011, ob 15:23:19
baldrick        

komunajzarji prevladujejo
v komentarjih...

28. september 2011, ob 15:14:24
vest

V SDS ocenjujejo, da se kot stranka edini zavedajo težkih izzivov, ki so pred Slovenijo v naslednjih letih, zato imajo jasno vizijo in konkreten program za naslednji mandat, so še zapisali.

HAhaahhhhhhhhhhhhhhh STRANKA DEBILOV SLOVENIJE

28. september 2011, ob 15:11:01
broj jedan

prihaja pa seveda vaš prvo razredni" ljubljeni vodja", ki nas bo popeljal v raj, Slovenija bo postala svetilnik sveta in cedila se bosta med in mleko...nič več se ne bo delilo provizij od nabave orožja po tem ključu, za svetovanje pri polaganju kablov se bo plačalo samo po dejanskem stanju, klima petek bo od sedaj korektno opravljal svoj posel in izdal kakšen fiktivni račun manj, arhivskih dokumentov se bo ponarejalo malo manj in celo laž bo postala resnica ...in sploh bomo doživeli blaginjo in razsvetljenje da nas edino on in njegova stranka vodita pravilno. Ljudje pa bodo imeli slabo vest, ker tega niso že prej spregledali, kajti ves čas je bila rešitev na dlani..

28. september 2011, ob 15:05:37
vest

tu sta še mnenji dveh pravniko iz iste fakultete seveda diametralno nasprotni.
Rajko Pirnat z ljubljanske pravne fakultete je danes povedal: »Tudi če se bo že danes pokazalo, da mandatar v prihodnjih treh tednih ne more biti predlagan, mora predsednik republike počakati, da preteče 30-dnevni rok, ki ga določa ustava. Poslovnik parlamenta ni nad ustavo.«

Nasprotno meni Igor Kaučič z iste fakultete, ki ocenjuje, da bi bila odločitev predsednika, da parlament razpusti že prej, povsem skladna s pravnim redom, saj to omogočajo določbe poslovnika parlamenta, po katerem vlaganje kandidatur ne bo več mogoče, v interesu države pa je, da bodo predčasne volitve čim prej.

No mehanik kaj pa ti kot pravna emineca praviš na to še vedno da Türk nekomu kupuje čas???

28. september 2011, ob 14:58:23
vest

Kvantni mehanik
Predčasne volitve bodo 4. decembra, ČE IN SAMO ČE državni zbor do razpustitve ne bo izvolil novega mandatarja
Mandatarja bi lahko predlagali do včeraj do 24 ure ker ga niso je samo vparanje interpretacije pravnikov ali mora čakati 30 dni ali lahko razpiše volitve takoj.
Člen je pa napisan takole
117. člen ustave, ki govori o razpustu državnega zbora pravi: "Če vlada ne dobi podpore večine glasov vseh poslancev, mora državni zbor v tridesetih dneh izvoliti novega predsednika vlade ali dotedanjemu predsedniku pri ponovljenem glasovanju izglasovati zaupnico, sicer predsednik republike razpusti državni zbor in razpiše nove volitve."

Se pravi, postavil se je na stališče maksimalnih rokov. In to je vse.
Rekel bi, da nekomu kupuje čas.
Zakaj takoj diskvalifikacija in neko podtikanje ?????

28. september 2011, ob 14:51:54
Radikal

A bo J.J., ko bo obsojen podkupovanja pri Patriji, hodil s povšetove v parlament delat? Takega predsednika vlade ne bo imele niti italija!

28. september 2011, ob 14:50:28
Kvantni mehanik

Že naslov članka in tudi Türkove »odločitve« je zavajujoč.
Predčasne volitve bodo 4. decembra, ČE IN SAMO ČE državni zbor do razpustitve ne bo izvolil novega mandatarja IN SI HKRATI predsednik čez dobre tri tedne ne bo premislil glede datuma.
Danes ni Türk povedal popolnoma nič, in tudi nič ni naredil. Njegovo leporečje (kakršnokoli že) je identično sporočilu, da bo počakal do skrajnega roka in nato ukrepal. Se pravi, postavil se je na stališče maksimalnih rokov. In to je vse.
Rekel bi, da nekomu kupuje čas.

28. september 2011, ob 14:29:47
vest

Tu je odgovor na včerajšnji članek Tanje v dnevniku
http://www.sds.si/news/9902
Ta SDS je res stranka debilov slovenije

28. september 2011, ob 13:05:00
Neznan

Glede na to, da jajčevci ne šmirglajo predsednika zna bit, da sploh ne bodo šli volit.

Kdo pa je on, da jim bo govoril na kater datum so volitve.

28. september 2011, ob 11:58:53
baldrick        

komunajzarji spet zavlačujejo... :-P

28. september 2011, ob 11:18:01
Jado

Danilo ti si naš heroj!

28. september 2011, ob 09:10:00
katoholik

gemini
pravilno - imaš na žalost prav, pa vendar bo ravno to kar se bojiš zadelo našo malo .....in čez 4 leta bodo spet popušili zaradi spletk, svinjarij : in prišla bo spet leva vlada jkot odrešitelj in se bo zapletla že v samem začetku. In vse bo šlo spet znova. Približno tako kot se dogaja v Italiji ......

28. september 2011, ob 07:58:09
Neznan

Ojoj!
Zapisal se bo v zgodovino., da je prvi razpustil skupščino. Saj bo še slaven kot cmerava Lokarca.

28. september 2011, ob 07:25:25
gemini

mislim, da smo se Slovenci pritlehnih, nečastnih in destruktivnih potez vseh političnih akterjev trenutne politične elite vseh barv že tako naveličali, da bi bilo najprimerneje biti en cel mandat brez politične in zgolj s tehnično vlado. Edino, s čimer se je trenutna opozicija ves čas aktivno ukvarjala je bilo oviranje dela vlade ter razgrajanje, skratka protidržavno in nekonstruktivno razdiraštvo. Ta opcija bi naj zdaj delala konstruktivno? Ja, pa jaaade! Svizec že čaka na čokolado in folijo, da bo lahko začel zavijat ! :-)

28. september 2011, ob 06:46:03
58 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej