Predsedniški kandidat Dušan Egidij Kubot se predstavi

Izključeni duhovnik se bo zavzemal za demokratični socializem. Državo bi vodil z ljubeznijo, a tudi s trdo palico.

Objavljeno
09. avgust 2012 15.10
Miha Rubin, Maribor
Miha Rubin, Maribor
Maribor - Da namerava kandidirati za predsednika države, je javnosti danes oznanil tudi iz mariborske nadškofije izključeni duhovnik Dušan Egidij Kubot z vzdevkom Totislo. Ob začetku svoje predstavitve v Hočah je zapel slovensko himno, potem pa je povedal, da se bo zavzemal predvsem za delo, pravičnost in razvoj za vse Slovenke in Slovence.

Enainpetdesetletni Kubot se je za kandidaturo odločil šele pred dvema tednoma, je dejal, če tega ne bi storil, pa bi ga vse življenje pekla vest. Kandidirati namerava kot neodvisni kandidat, za kar bo potreboval 5000 podpisov državljanov, svoj morebiten uspeh na volitvah pa je kar sam označil za čudež.

Zavzemal se bo za demokratični socializem

»Vidim velik nered in neučinkovitost delovanja naše pravne države,« je dejal Kubot, ki se zavzema za vrnitev in odvzem vsega premoženja nezakonitega izvora. Omenil je nujnost ukrepov za gospodarsko rast, v primeru izvolitve pa se bo zavzemal za demokratični socializem, kar je po njegovih besedah alternativa, ki prihaja.

Kubot še vedno vidi svetlo prihodnost, vendar bo potrebno trdo delo, kot duhovnik pa bi državo vodil z ljubeznijo, a tudi s trdo palico. Zavzema se za uvedbo predsedniškega sistema, pri čemer bi si plačo takoj znižal za petino.

Kdo je Dušan Egidij Kubot Totislo?

Totislo (ta vzdevek pomeni Trdno odgovornost in trajno istovetnost Slovenije) je sicer znan po organizaciji javnih shodov v zadnjih letih, kar da ga je tudi stalo duhovniškega poklica; kot je dejal, ga je oktobra lani nadškof Marjan Turnšek »izključil iz občestva škofov in duhovnikov«.

Je eden izmed ustavnoviteljev Marijine družbe duše edinosti in ljubezni Jezusovega in Marijinega srca Slovenije v katerem pozivajo h koreniti preobrazbi in popolni reformi katoliške cerkve.

Preverili smo, kdo vse od nepolitičnih akterjev je enajst dni pred uradnim začetkom volilne kampanje napovedal kandidaturo.Volitve bodo 11. novembra.