Presečnik (SLS): Vlada stimulira enostarševske družine

Vlada je napovedala konec tradicionalni družini in želi uzakoniti moderno družinsko politiko, je prepričan poslanec SLS.

Objavljeno
10. julij 2013 17.18
lvi*mestno igrisce
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - »Namesto da bi se vlada osredotočila na reševanje finančnih in gospodarskih težav, hoče z novimi in umetnimi problemi zakriti svoje delovanje,« meni poslanec SLS Jakob Presečnik. Pri tem ga skrbi, da želi vlada z novo družinsko politiko narediti konec tradicionalni družini in uzakoniti moderno družinsko politiko.

Presečnik se je odzval na odgovor premierke Alenke Bratušek. Ta je na Presečnikovo vprašanje, »s katerimi ukrepi namerava vlada spodbujati in zaščititi družino kot eno največjih vrednot in temeljno celico družbe«, odgovorila: »Vlada želi s spremembo družinske zakonodaje družinsko politiko oblikovati na bolj moderen način, saj tradicionalen pogled na družino v teh časih ne zdrži več«.

»Premierka je z odgovorom vrgla neko ideološko rokavico, česar v tem času ne potrebujemo,« je dejal Presečnik.

»Ne podpiram umetnih enostarševskih družin«

»Na mize poslancev kar naprej prihajajo ukrepi, kot so dvig davka na dodano vrednost, napovedan davek na nepremičnine in znižanje porodniških nadomestil, ki posegajo v obstoj družin,« je zaskrbljen Presečnik. Meni namreč, da bodo ti ukrepi povzročili porast enostarševskih družin.

Izpostavil je tudi, da sicer podpira tiste enostarševske družine, ki so jih do tega pripeljale »razne prilike«, ne podpira pa t. i. »umetnih enostarševskih družin,« poroča STA.

V stranki SLS so prepričani, da je država vseskozi dajala večjo podporo enostarševskim družinam. Kot pravi Presečnik, pa zaradi večjih stimulacij in ugodnosti prihaja celo do nepriznavanj očetovstva ali ločitev zakonskih zvez.

Poslanec SLS je spomnil tudi na pesem Toneta Pavčka Mama je ena sama. »Pesem nakazuje, kaj pomeni mama in kaj pomeni otrok, ne le v družini temveč tudi v družbi,« je zapisal v sporočilu za javnost.