Prvi kandidati za KPK se predstavijo v petek

Komisija je vložene kandidature za predsednika in namestnika predsednika KPK pregledala danes.

Objavljeno
13. januar 2014 20.42
R. D., Delo.si
R. D., Delo.si
Ljubljana - Komisija za izbiro predsednika in namestnikov predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) bo prve razgovore s kandidati za ta mesta opravila v petek, so sporočili iz Urada predsednika republike Boruta Pahorja. Komisija je vložene kandidature za predsednika in namestnika predsednika KPK pregledala danes.

Predsednik republike je javni poziv za zbiranje kandidatur za predsednika in dva namestnika predsednika KPK podpisal 4. decembra, dva dneva pozneje pa je bil objavljen v uradnem listu. Hkrati je vse predlagatelje pozval, naj v roku 30 dni imenujejo svoje člane izbirne komisije, ki bo izvedla postopek izbire kandidatov.

To komisijo sestavljajo generalna sekretarka vlade Tanja Šarabon, poslanka PS Melita Župevc, predsednica društva Integriteta Simona Habič, članica uradniškega sveta Polona Kovač in predsednik sodnega sveta Janez Vlaj.

Pahor je sicer ob pozivu za zbiranje kandidatur izrazil željo, da bi imel možnost na izpraznjene funkcije predlagati suverene in pogumne osebnosti, ki bodo sposobne prenašati vse vrste pritiskov.