PS ne bo podprla Vogrinovega predloga za mandatarja

Karl Erjavec meni, da Radonjič v parlamentu nikdar ne bo dobil potrebnih 46 glasov.

Objavljeno
29. maj 2014 12.17
Posodobljeno
29. maj 2014 12.27
Dušan Radonjič
Pi. K., Ni. Č., Delo.si
Pi. K., Ni. Č., Delo.si

Ljubljana − Svet stranke Pozitivne Slovenije se je odločil, da ne bo podprl kandidata za mandatarja Dušana Radonjiča, ki ga je včeraj predlagal nepovezani poslanec Ivan Vogrin.

V sredo so poslanci PS Radonjiča tudi sprejeli na predstavitvi. Jožef Kavtičnik iz stranke PS je predstavitev označil kot zanimivo, a kot je danes povedal predsednik stranke Zoran Janković, je jasno, da Radonjič ne more dobiti podpore preostalih strank, oni pa nočejo imeti slamnatega kandidata, zato naj bodo volitve julija. Svet stranke sestavljajo tudi poslanci stranke.

PS je danes po seji sveta stranke sporočila še, da ostajajo odprti za povezave na podlagi njihovega programa.

Vogrin tako najverjetneje ne bo zbral potrebnih deset podpisov poslancev. Že včeraj so poslanske skupine zagotovile, da predloga za mandatarja ne bodo podprle. Vogrin je imel včeraj zagotovljen le podpis nepovezanega poslanca Boruta Ambrožiča.

Vogrinov predlog za mandatarja je danes pred sejo vlade komentiral tudi predsednik Desusa Karl Erjavec. Poudaril je, da predloga ne jemlje resno, tudi sicer pa kandidat po njegovem mnenju »nikdar ne bo dobil 46 glasov«.

Erjavec meni, da je Vogrinov predlog neresen. »Kandidat za mandatarja bo tisti, ki bo dosegel najboljši rezultat na volitvah,« je še poudaril in se znova zavzel za čimprejšnje predčasne volitve.

Opolnoči se izteče 14-dnevni rok, v katerem lahko poslanske skupine ali najmanj deset poslancev predlagajo kandidaturo za novega mandatarja.