Rok Liković ponovno na čelu ŠOU v Ljubljani

Predsedstvo ljubljanske organizacije se bo v novem mandatu trdno zavzemalo predvsem za izboljšanje položaja študentov.

Objavljeno
21. november 2014 14.19
rsi*Rok Likovic
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Ljubljana − Študentski zbor Študentske organizacije Univerze (ŠOU) v Ljubljani je na četrtkovi redni seji na mesto predsednika organizacije ponovno izvolil Roka Likovića, študenta 1. letnika podiplomskega študija na Ekonomski fakulteti in člana študentske skupine Modro za študente, so sporočili iz ŠOU v Ljubljani.

V novo predsedstvo ŠOU v Ljubljani za mandatno obdobje 2014−2016 so bili izvoljeni tudi študentski ministri. Za drugega predstavnika ŠOU v Ljubljani v predsedstvu Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) je bil izvoljen Klemen Balanč, študent dodatnega leta dodiplomskega študija fakultete za družbene vede.

Novi stari predsednik ŠOU v Ljubljani je dejal, da ga veseli, da mu je študentski zbor izkazal svojo številno podporo in s tem dokazal enotnost, ki bo v »prihajajočem obdobju, ko je težnja po poseganju na področje študentskih pravic vse večja, še kako potrebna«.

Predsedstvo ljubljanske organizacije se bo v novem mandatu po Likovićevih besedah trdno zavzemalo predvsem za izboljšanje socialnega položaja študentov, kakovostno in brezplačno javno šolstvo ter ureditev področja študentskega dela. Delo vsekakor ne bo preprosto, a Liković verjame, da jim s skupnimi močmi lahko uspe.

Novo predsedstvo ŠOU v Ljubljani bo naloge prevzelo v skladu s statutom, ki pravi, da morajo biti primopredaje med starimi in novimi nosilci funkcij opravljene v roku sedmih dni od dneva imenovanja.