SD in Solidarnost skupaj na volitve

SD in ZaAB se pred volitvami ne bosta povezovali, po volitvah možnosti sodelovanja odprte.

čet, 12.06.2014, 15:50; spremenjen: 16:32

Ljubljana - Socialni demokrati (SD) in zunajparlamentarna stranka Solidarnost sta se dogovorili, da bosta oblikovali skupno listo za nastop na predčasnih volitvah 13. julija. Solidarnost bo na listi imela 12 mest od skupno 88.

Kot sta pojasnila predsednik SD Dejan Židan ter predstavnik Solidarnosti Damjan Mandelc so pogovori o sodelovanju potekali že dlje časa, uradni sporazum in programska izhodišča pa so bila podpisana danes. Dejala sta, da rezultate evropskih volitve v strankah interpretirajo tako, da so volivci želijo povezovanja.

Mandelc je dejal, da Solidarnost ostaja stranka z lastnim programom, a menijo, da bodo svoja programska izhodišča s povezovanjem lažje uveljavili.

Njihov program sicer še vedno temelji na antineoliberalni politiki, sicer pa so programska izhodišča stranke tudi boj proti korupciji, prečiščenje politike, kakovostna sistema javnega zdravstva in šolstva ter uspešna ekonomija, ki je temelj nacionalne suverenosti, je dejal Mandelc.

Dejan Židan se je danes po seji vlade sestal tudi z vodjo ZaAB Alenko Bratušek in ugotovila, da pred volitvami stranki ne bosta mogli sodelovati, saj, kot je Židan, SD spada pod socialdemokratski blok, stranko Bratuškove in tudi še nekatere druge pa razume bolj kot liberalne stranke. Glede sodelovanja po volitvah pa so po njegovih besedah možnosti odprte.

SD je pretekli teden že sklenila predvolilno zavezništvo z upokojensko stranko Desus, s katero bosta po volitvah predlagali skupnega mandatarja. Kandidata za mandatarja bosta oba predsednika strank, na koncu pa bo nominiran tisti, čigar stranka bo dobila več poslancev.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
9 komentarjev
deželan

sofia
Ni jasno, zakaj so Solidarnost posebna stranka. Saj so oboji en in isti šmorn.
------------------------


Ah stvar je preprosto. Imajo veliko članov ki bi bila radi šefi, tudi to smo že doživeli, ko so se ustanavljali TOZD-i.

12. junij 2014, ob 18:59:31
sofia

Ni jasno, zakaj so Solidarnost posebna stranka. Saj so oboji en in isti šmorn.

12. junij 2014, ob 18:10:33
Real-list

BALETNI PLESALCI IN MANEKENI ZOPET SKUPAJ !

12. junij 2014, ob 17:49:49
Real-list

PA SAJ SO ČLANI SD USTANOVILI SOLIDARNOST !!!!
TOREJ JE NEGDO PLAČAL PROTESTE !

12. junij 2014, ob 17:48:46
deželan

SD in Solidarnost skupni nastop na volitvah je pričakovano. To so v glavnem sodelavci v JS in imajo le en interes, kako zagotoviti denar JS. To se je sicer že do sedaj delalo zelo uspešno, v nasprotnem so sedanji člani solidarnosti ugrabili vstajnike za lastne potrebe in se edini v krizi izognili kakršne koli posledic, razen teh, da so prejeli " plačne nesorazmerja ".

12. junij 2014, ob 17:32:08
Neznan

a niso ravno nacional socialisti štipendirali vstajnike Solidarnosti da so se drli kot jesiharji?

12. junij 2014, ob 17:18:01
sofia

Sicer se spet potrjuje murgelski načrt:
Za mandatarja so murgle izbrale Cerarja (poslušajte murgelsko trobilo mar keša ...), t.j. "strogi center".
Po volitvah pa ima Cerar nalogo pritegniti v vlado "žlahtno desnico".
Kot pravi mar keš: "socialna država"+manjše korekcije v smislu kompetitivnosti ... LOL

Saj mi ne potrebujemo volitev ... imamo CK v Murglah ...
**************
Ampak možno je, da se načrt ne bo izšel ...
murgle doživljajo poraz za porazom ...

12. junij 2014, ob 16:28:57
Nejc 0

Uf, dve "jaki" stranki. Mogoče pa prideta v parlament.

12. junij 2014, ob 16:27:24
sofia

stranko Bratu" ...škove in tudi še nekatere druge pa razume bolj kot liberalne stranke"
Nora država.
Bratuška je prišla v parlament pod Zokijevo levičarsko zastavo.
Saj se spomnimo: Janković je "največji levičar" ...

12. junij 2014, ob 15:58:01
9 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej