SMC v spremembo imena na kongresu marca

Prvi redni kongres Stranke Mira Cerarja bo 7. marca v Sežani. Kopač: Ime bo izražalo sredinskost stranke.

Objavljeno
11. februar 2015 16.35
uho*SMC
Ni. Č., Delo.si, STA
Ni. Č., Delo.si, STA

Ljubljana - Na kongresu SMC bodo med drugim spremenili ime stranke in mestoma spremenili statut in popolnili mesta organov stranke, je dejal generalni sekretar stranke Erik Kopač. Drugi del kongresa bo po njegovih besedah namenjen »operacionalizaciji nekaterih programskih usmeritev delovanja stranke«.

V imenu stranke ne bo več imena njenega predsednika Mira Cerarja, vendar pa bo kratica ostala ista. »Ime bo izražalo tudi našo politično usmeritev,« je povedal Kopač in dodal, da so  državnozborskih volitev izpostavljali, da niso »ne levo, ne desno«. Tako bo ime po njegovih besedah izražalo sredinskost stranke.

Poudaril je, da morajo statutarne spremembe potrditi vsi organi stranke, zato več o imenu danes ni povedal.

Glede popolnitve organov stranke je Kopač dejal, da bodo v organe stranke vključili na državnozborskih volitvah izvoljene poslance SMC in ministre, ki so člani stranke. Enako velja tudi za predstavnike lokalne mreže SMC.

O operacionalizaciji programskih izhodišč pa je Kopač povedal le, da gre za določena programska izhodišča, ki so ključna za delovanje stranke v koalicijski vladi. Dodal je še, da programska izhodišča stranke sicer ostajajo enaka.