Šoltes zbral dovolj podpisov za nastop na EU-volitvah

V ospredju bo Slovenija in njen položaj znotraj EU.  Z društvom Verjamem tudi na lokalne in parlamentarne volitve.

Objavljeno
17. april 2014 17.01
tlo/šoltes
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA
Lista Igorja Šoltesa je zbrala dovolj podpisov za kandidiranje na volitvah v evropski parlament. Kot so sporočili iz liste, so 3500 podpisov zbrali v osmih dneh. Čeprav to zadostuje za kandidaturo, pa jih bodo zbirali še naprej. Samo kandidatno listo pa nameravajo predstaviti neposredno pred začetkom predvolilne kampanje.

Po besedah nekdanjega predsednika računskega sodišča Šoltesa, ki jih povzema sporočilo za javnost, so akcijo zbiranja podpisov namenili številnim pogovorom z ljudmi. »Vesel sem njihovega zaupanja, a še pomembnejši je občutek, da v nas vidijo sogovornika, ki deli njihovo skrb za usodo Slovenije,« je dejal Šoltes. Vsem, ki so oddali podpis, pa se je zahvalil za izkazano zaupanje.

Z nastopom na evropskih volitvah Šoltes po več napovedi v zadnjih letih, da se bo politično aktiviral, zdaj dokončno aktivno vstopa v slovensko politiko, pri čemer se namerava pomeriti tudi na lokalnih in parlamentarnih volitvah.

Kot so v začetku aprila zapisali v njegovem društvu Verjamem, bodo v kampanji pred evropskimi volitvami v ospredje postavili predvsem Slovenijo in njen položaj znotraj EU ter zastopanje slovenskih interesov pri sprejemanju odločitev.