Stane Rozman ostaja na čelu SD Celje

Koga bodo Celjani podprli na volivnem kongresu v Kočevju, se bodo odločili tik pred zdajci.

Objavljeno
11. maj 2012 13.24
Primož Škerl, Celje
Primož Škerl, Celje
Celjske Socialne demokrate bo tudi prihodnja štiri leta vodil Stane Rozman. 52-letnemu profesorju zgodovine in sociologije so na volilnem zboru celjske območne organizacije SD namenili še drugi mandat, za podpredsednika pa so izbrali Marijano Kolenko in Primoža Brvarja.

»V delovanju stranke na lokalni ravni ne napovedujem večjih sprememb. V mestnem svetu ostajamo v koaliciji z županom Bojanom Šrotom, kajti menimo, da smo skupaj za Celje naredili veliko dobrega«, je dejal Rozman, ki je sicer direktor Pokrajninskega muzeja Celje in županov pooblaščenec, športna javnost ga pozna kot nekdanjega jugoslovanskega in slovenskega atletskega prvaka in reprezentanta.

Rozman se na kongresu SD, ki bo 2. junija v Kočevju, ne bo potegoval za predsedniški stolček. Kot je znano, bosta glavna protikandidata Borutu Pahorju nekdanja ministra dr. Igor Lukšič in dr. Patrik Vlačič. Odločitev, koga bo podprla celjska SD, bo znana konec tega meseca, Rozman je vnaprej napovedal le podporo podpredsedniški kandidaturi Dejana Židana.