Toplak ni uspel spodnesti Zidanška

Po zaključku seje je Marko Zidanšek pojasnil, da izrednega volilnega kongresa ne bo, ker takšen predlog ni dobil podpore delegatov.
Objavljeno
19. junij 2017 23.24
Zoran Potič
Zoran Potič
Ljubljana - Izrednega volilnega kongresa SLS ne bo in predsednik stranke Marko Zidanšek uživa vso podporo glavnega odbora, je zaključek današnjega štiriurnega zasedanja glavnega odbora SLS.

Čeprav točka sklica izrednega kongresa ni bila predvidena in ni bila na dnevnem redu, pa se okoli 200 članov najvišjega organa SLS ni mogla izogniti pobudi nekdanjega rektorja mariborske univerze in člana stranke Ludvika Toplaka, ki je sredi maja posredoval članom SLS pobudo, naj podprejo sklic izrednega kongresa stranke. Toplak je namreč vodstvu stranke in zlasti Marku Zidanšku očital nekompetentnost in slabo vodenje stranke, zato je prepričan, da se SLS s takšnim slogom vodenja, ne bo uspelo vrniti v državni zbor. Zato je predlagal izredni kongres in izvolitev novega vodstva.

Seja glavnega odbora je potekala za zaprtimi vrati, po zaključku pa je Marko Zidanšek pojasnil, da izrednega volilnega kongresa ne bo, ker takšen predlog ni dobil podpore delegatov. Čeprav se morda zdi, je dodal, da je v SLS sredi razkola, pa po seji glavnega odbora lahko ugotovi le, da je v stranki čutiti pozitivno energijo in odločenost za nadaljevanje trdega dela, da se SLS vrne v parlament, kjer je že imela pomembno vlogo. V SLS se pospešeno pripravljajo na prihodnje volitve, je še dodal Zidanšek.