Uganka ministrski kandidati SDS

Medtem ko so kandidati SLS, NSi in Janez Šušteršič iz DLGV znani, ostajajo uganka kandidati SDS.

pon, 30.01.2012, 21:30

Ljubljana – »Tistega, kar vas najbolj zanima, se nismo zmenili. Dogovorili se bomo v četrtek, v petek pa bo na mizi seznam ministrskih imen,« je po današnjem sestanku predsednikov koalicijskih partnerjev za tesno zaprtimi vrati napovedal Radovan Žerjav (SLS).

V javnost je sicer že »ušel« širši seznam potencialnih ministrov. Po »košarici« Janija Soršaka ostaja odprto mesto vodenja pravosodnega ministrstva; kandidata bo Državljanska lista našla do četrtka. Medtem ko so kandidati SLS, NSi in Janez Šušteršič iz Državljanske liste že znani, ostajajo uganka kandidati za resorje največje koalicijske stranke SDS, o katerih ne vedo veliko niti tisti člani, ki niso v najožjem vodstvu stranke.

V poslanskih klopeh pa se obeta nekaj zanimivih sprememb. Znano je že, da bo doslej edinega potrjenega člana vlade, bodočega premiera Janeza Janšo, zamenjal njegov strankarski kolega in nekdanji poslanec Robert Hrovat. Če bi vodenje ministrstva za notranje zadeve pripadlo Zvonku Černaču (SDS), bi se v parlament uvrstil Vitoslav Türk, brat predsednika republike Danila Türka, proti kateremu je SDS pred dvema letoma vložila ustavno obtožbo. Seveda bi moral nekdanji direktor Elesa prej dati pisno soglasje, da je pripravljen sprejeti funkcijo poslanca. Dragutina Mateja (SDS), enega izmed možnih kandidatov za vodenje istega ministrstva, bi v DZ zamenjal Saša Ciglar. Vinka Gorenaka (SDS) – tudi on je kandidat za prevzem notranjega ministrstva – bi nadomestil direktor UKC Maribor Gregor Pivec. Če bo Romana Tomc (SDS) postala ministrica za delo, bi jo v parlamentu zamenjal nekdanji predstojnik vladnega urada za komuniciranje Anže Logar.

Predsednika SLS in kandidata za gospodarskega ministra Radovana Žerjava bo zamenjala 26-letna Jasmina Opec in postala druga najmlajša članica DZ. Predsednico NSi Ljudmilo Novak bo, če bo prevzela resor za Slovence po svetu, v parlamentu nadomestil zdravnik Janez Vasle. S tem bi Domžale z okolico, po Gregorju Virantu (DLGV), Saši Kos (PS) in Robertu Hrovatu, dobile še četrtega izbranca ljudstva.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
14 komentarjev
mir

še ena finta JJ - državni svet bo podal veto na zmanjševanje ministrstev, da bo lahko JJ postavil več "zaslužnih" za ministre. izgovor je pa krasen: jaz bi zmanjšal število ministrstev, pa mi ni omogočeno

01. februar 2012, ob 14:43:57
stanislavko

KRUCEFIX,kako rdečuhe skrbi kdo bodo ministri v Janševi vladi....pa ja verjetno nimate strahov,da bo kdo iz vaših vrst ???

31. januar 2012, ob 16:28:23
wupe

imena traktoristov mogoče

31. januar 2012, ob 15:51:02
wupe

Kahl bo dobu konkurenco v lepoti!
http://nsi.si/assets/images/Organi/IO%202010-2012/hojs2012.jpg

31. januar 2012, ob 15:07:50
vest

In kaj imamo danes
dva predlagana mandatarja
Prvi ima že spisanoo pravnomočno obtožnico
Drugega pa zgleda da še čaka

Fant moj v kakšni državi jaz živim?

31. januar 2012, ob 11:47:28
vest

za v razmislek (Neznan zate to ne velja ker nimaš s čim)

Prva
Sir George Bernard Shaw (roj 1856 – umrl 1950) je dejal že v svojih časih:
POLITIKE in PLENICE je treba menjavati zaradi ISTEGA vzroka!

Druga
Proračun mora biti usklajen, zakladnica ponovno napolnjena, javni dolg je treba zmanjšati,
aroganco uradnikov je nujno obrzdati in pomoč tujim deželam znižati, sicer bo Rim bankrotiral.
Ljudje se morajo spet naučiti delati namesto živeti od državne podpore.

Cicero, 55 pr. n. š

31. januar 2012, ob 11:45:06
Foglof Tunek

Neznan

Rdeča barva je lepa, a veš katera je ogabna? ČRNA moj dragi, ČRNA - Črna roka. ŠAH-MAT !!!

31. januar 2012, ob 11:33:09
stanislavko

shah-mat
########

Pojdi čimprej k zdravniku,da ti pomaga,ker si preveč udarjen na rdečo farbo !!!

31. januar 2012, ob 07:41:18
Foglof Tunek

Lažeta Janša Orožar in Pre-Vi(a)rant, že od vsega začetka. Vse skozi sta pred javnostjo in TV kamerami igrala, tako zelo, da bi bila odlična predavatelja na AGRFT. Študenti, ki bi pod njuno taktirko diplomirani, bi vsi uspeli v Hollywoodu in kasneje dobili oskarje. Mitja Okorn, pridi nazaj v Slovenijo, za enkrat imaš dva odlična igralca. ŠAH-MAT !!!

31. januar 2012, ob 07:30:10
jej30

V tem članku ste pa DESUS kar izpustili. Zanimivo

31. januar 2012, ob 05:34:41
jup

Volk dlako menja ,kože ne . Zakaj neki hoče SDS priintrigirati resor policije in tožilstvo spraviti pod policijo . Ne samo zaradi patrie ,trgovine z orojem,ampak tudi za maščevanje nad drugače mislečimi. Samo malo se spomnimo kako sta Bajuk in Janša eno leto samo odstavljala . SD števec je naštel 1600 komadov, direktorjev ,urednikov ,generalnih direktorjev,ravnateljev šol,upravnikov itd. Na novo nastavljeni kadri so kadrirali pa naprej.
Zdaj mečejo SDS-ovci v javnost floskulo da so bili najbolj uspešna vlada. V resnici pa so se samo vsedli na minulo delo liberalcev. Vsak gospodarstvenik ve da se v štirih letih ne da kaj dosti narediti. Sploh pa ker so se dve leti
ukvarjali s kadrovskimi zamenjavami in vpeljavam novih kadrov.. Z politično nastavljenimi kadri brez ustrezne prakse so samo oslabili gospodarstvo in pustili nepripravljeno za krizov katero so padli zaradi svetovnih razmer.

30. januar 2012, ob 23:21:41
broj jedan

sprašujem se, kako nas lahko poraženci pripeljejo do zmage??

30. januar 2012, ob 22:18:45
broj jedan

kje je zdaj PreVarant in njegova načelnost, da SDS nikakor ne sme dobiti notranjega ministrstva....z zdruzevanjem tožilstva in MNZ bo SDS dobila pod svoje okrilje tudi pravosodje..res prava načelnost...PreVarant je patološki lažnjivec

30. januar 2012, ob 22:17:02
zmajček49

Janša bo minister za vse, me zanima, kako bo to izpeljal. Kje ste slovenska intelegenca? Potrebujemo v vladi ljudi drugega kova. Predlagajte sposobne ljudi.

30. januar 2012, ob 22:09:22
14 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej