UKC Ljubljana potopljen brez državnih evrov

Predlaganih 600 ukrepov Zdravnik Erik Brecelj meni, da je sanacija bolnišnic »nateg«.

pet, 13.04.2018, 06:00

Ljubljana – Ljubljanski klinični center (UKC) je lansko poslovno leto končal s pozitivnim izidom v višini dobrih 46 milijonov evrov, k dobremu rezultatu pa je bistveno pripomoglo 80 milijonov evrov, ki jih je prejel v okviru interventnega zakona za sanacijo. Brez njih bi imel dobrih 33 milijonov evrov minusa.

Ta izguba pa bi bila za kar osem milijonov evrov višja od tiste iz leta 2016. Je posledica tega, da so se lani, v primerjavi z letom prej stroški materiala povečali za dobrih šest milijonov evrov, za štiri millijone so se zvišali stroški storitev, stroški dela pa za 15 milijonov. Na to je vplivala sprememba v plačni politiki, ki je omogočila, da so se v UKC več kot 600 zdravnikom plače dvignile za dva in več plačnih razredov, nekaterim celo za deset. Poleg tega je bilo lani zaposlenih 137 več ljudi kot leto prej.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor