Ukinitev prispevkov duhovnikom

SD in PS vložili novelo zakona o verski svobodi.

pet, 25.05.2012, 20:54

Ljubljana – Štirinajst poslancev SD in Pozitivne Slovenije je v zakonodajni postopek vložilo novelo zakona o verski svobodi, s katero med drugim predlagajo odpravo državnega sofinanciranja prispevkov za socialno varnost duhovnikov. Prepovedano bi bilo tudi državno zaposlovanje duhovnikov, država pa bi versko oskrbo financirala le še v izjemnih okoliščinah.

Kot je novinarski konferenci povedala poslanka Pozitivne Slovenije (PS) Tamara Vonta, bi se verskim skupnostim namenilo le tisto, kar bi jim z donacijami od dohodnine namenili državljani, še naprej pa bi se lahko prijavljale na javne razpise. Po besedah poslanke SD Majde Potrata novela predlaga spremembe tudi pri registraciji verskih skupnosti. Za registracijo bi zadostovalo deset ljudi (izjemoma manj), in ne sto, kot določa zdajšnji zakon, svetovnonazorske skupnosti pa bi bile izenačene z verskimi skupnostmi.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
logika

Predstavljajte si, da bi danes prišel k vam klovn in vam razložil, da vas bo poslal živet na tretji planet od sonca levo. Tam vas čaka full pansion oskrba in živeli boste 2 milijona let. Da boste z njim lahko odšli tja, potrebuje plačo, penzijo, veliko stavbo, elektriko ipd. Za sprotne stroške še nekaj malenkosti. Redno vam bo pral možgane, pa še vašega malega bo ....

12. junij 2012, ob 11:09:53
žanul

Končno je nekdo dregnil v gnili cerkveni osir.
Zakaj bi morali državljani plačevati prispevke cerkvi,katera ima v državi v lasti največ nepremičnin?
Naj se financira sama z donacijami in članstvom svojih vernih duš.
Le tako bo cerkev z sebe sprala še eno svinjarijo,katero izvaja z pomočjo aktualne politike..........

26. maj 2012, ob 06:49:54
Neznan

Dvomim, da bo uspelo, ker so v vladi tudi iz stranke NSi. Kdo pa jih bo po vsem tem še podpiral, da bodo lahko nabirali glasove pri volitvah in referendumih. Je pa potrebno poiskusiti, le da imamo ljudje vrženo kost za glodanje in da se bo Sofka lahko oglašala kot komentatorka edine zveličavne resnice, da ga "tardeči" z Marxom na smetišču že spet "kronajo". Prelepo sem napisal, da bi bilo za "zagrižene vernike RKC" res.

26. maj 2012, ob 06:09:51
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej