Mojca Kucler Dolinar skupna kandidatka SDS in NSi

Kucler Dolinarjeva računa na zmago v drugem krogu. V svojem programu se zavzema tudi za razvoj mestnega obrobja.

Objavljeno
28. februar 2012 11.45
Posodobljeno
28. februar 2012 11.50
Janez Petkovšek, Ljubljana
Janez Petkovšek, Ljubljana
Ljubljana – Na nadomestnih volitvah za ljubljanskega župana bo stranki NSi in SDS zastopala skupna kandidatka Mojca Kucler Dolinar iz Nove Slovenije. Poleg nje se za župansko mesto uradno poteguje le še mestni svetnik Zelenih Slovenije Miha Jazbinšek. Jutri bo kandidaturo Matjaža Glavana za župana Ljubljane vložila SLS. Sinoči je tudi Pavel Gantar (Zares) na Twitterju napovedal, da ima stranka »svojega županskega kandidata«, ki se bo predstavil jutri.

Kucler - Dolinarjeva je svojo kandidaturo predstavila danes. Nastopala bo s sloganom »Videz ni vse!«, pri čemer pa ne misli na zunanjo podobo županskega kandidata, ampak na to, da se Ljubljana ne sme ponašati le z lepim videzom Prešernovega in Mestnega trga ali Mesarskega mostu, temveč ji bomo lahko rekli, da je najlepše mesto na svetu šele, ko bo takšna tudi v Sostrem, Dravljah, Šiški ali kje drugje na mestnem obrobju. Kuclerjeva je prepričana, da je bilo v mestu doslej vse preveč »lepotnih operacij«. Če meščani nočejo, da bi leta 2014 volili le stečajnega upravitelja Ljubljane, bi morali že zdaj voliti gospodarnega župana oziroma takega, ki bo znal vestno ravnati z zemljišči, skrbel za ugled javnih podjetij, izvajal odprte javne razpise, pri tem pa odgovorno skrbel za njihovo izvedbo in pošteno plačilo podizvajalcev.

Največja vladna stranka SDS torej ne bo ponudila svojega kandidata za župana prestolnice. Dragutin Mate je povedal, da so o tem dolgo razmišljali, na koncu pa ugotovili, da je precej bolje, če že na začetku nastopijo skupaj z Novo Slovenijo. Kuclerjevo so kot svojo kandidatko podprli zato, je dejal Mate, ker »zna delati, ker dobro pozna Ljubljano in ima veliko izkušenj kot mestna svetnica in nekdanja ministrica«.

Kuclerjeva je priznala, da so se na državni ravni z drugimi koalicijskimi strankami, torej Desusom, SLS in Državljansko listo, že pogovarjali o podpori, a da jo za zdaj podpira le SDS. Kljub temu je prepričana, da se bo uvrstila v drugi krog volitev in nato tudi zmagala. S protikandidati, tudi če bo med njimi Zoran Janković, se ne obremenjuje. Prav tako, po njenih besedah, ni obremenjena z dejstvom, da je bila kot kandidatka na mestni ravni že poražena in da bo očitno v volilni tekmi edina ženska. Če pa bo izpadla že v prvem krogu, bo pač ostala le mestna svetnica, je povedala.