Več za zdravje, infrastrukturo, varnost in poslance

Kako namerava vlada razrezati skupne proračunske izdatke za leto 2018 v višini devet milijard 625 milijonov evrov?

sre, 15.11.2017, 06:00

Ljubljana – Sedanja tigrovska gospodarska rast ter povečanje povpraševanja in zaposlenosti polnita državno blagajno in znižujeta proračunski primanjkljaj, ki se bo prihodnje leto prevesil v presežek, je razvidno iz predloga državnega proračuna 2018, ki je tik pred četrtkovim sprejetjem v parlamentu. 

Premier Miro Cerar za leto 2018 ob proračunskem presežku v višini dobrih 50 milijonov evrov napoveduje več sredstev za prioritete, investicije in financiranje področij, ki so bila omejena z varčevalnimi ukrepi.

»To je za odpravo anomalij pri plačah v javnem sektorju, za usklajevanje pokojnin in letni dodatek upokojencem ter za družinske in socialne prejemke. Z zavezami do Nata se načrtuje povečanje obrambnih izdatkov. Več sredstev pa bo namenjenih tudi nekaterim drugim področjem, kot so zdravstvo, visoko šolstvo in znanost,« je dejal.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor