Virant: Ne dovolimo, da bodo ljudje blatni, prašiči pa čisti  

Virant je članom stranke DL poslal pismo: Ničesar spornega nisem storil, ministrski mandat bom speljal do konca.

Objavljeno
20. marec 2014 16.11
dz
Tanja Starič, notranja politika
Tanja Starič, notranja politika

Ljubljana - Minister za notranje zadeve in predsednik DL Gregor Virant, ki ga bremenijo očitki, da je sebi in svoji družini po zvezah priskrbel letalske vozovnice, je danes članom stranke poslal pismo.

V njem piše, da se je bila zoper njega po objavi poročila KPK, ki ni našla nobene kršitve, »sprožila prava medijska gonja«. Članom stranke Virant zagotavlja, da je KPK predočil vsa dejstva o primeru: » O tem obstaja zvočni zapis, ki ga bom uporabil v sodnih postopkih proti medijem, ki so mi očitali laž«.

Minister pravi, da je tudi javnosti govoril resnico in pojasnjuje: »Za karte sem se včasih obrnil na družinskega znanca, ki je bil komercialni direktor pri Adrii. Od njega nisem zahteval ali pričakoval nobenih posebnih ugodnosti. Pričakoval sem samo korektno ponudbo, skladno s pravili letalskega prevoznika. To je vse!« Ob tem Virant poudarja, da se »sporno« elektronsko sporočilo komercialnemu direktorju Adrie Tomažu Kostanjšku, ki je bil objavljen v časopisu Dnevnik, nanaša na leto 2010, ko ni bil na nobeni funkciji.

»Sami presodite, ali je moje ravnanje nemoralno. Ali bi se kdo od vas počutil nemoralneža, če bi se za ponudbo v neki firmi obrnil na nekoga, ki ga osebno pozna?« notranji minister sprašuje članstvo in dodaja, da »ob milijardah, ki so jih pokradli, ob številnih politikih, zoper katere tečejo preiskave in kazenski postopki, se zaradi neke zadeve, v kateri ni niti nič nezakonitega niti nič nemoralnega, spravljajo na predsednika stranke, ki nima nad glavo nobene ovadbe, nobene obtožnice, nobenega obremenilnega mnenja KPK. Takim dvojnim merilom se bom uprl in se jim moramo upreti vsi. Ne smemo dovoliti, da bi se uresničil stavek: »Toliko časa je padal dež, da so vsi ljudje postali blatni in vsi prašiči čisti.«

Virant je prepričan, da se mu to dogaja, ker »so se mnogi interesu združili proti Državljanski listi in meni osebno«. »Nekateri se bojijo učinkovite in neodvisne policije, ki jim diha za ovratnik. Drugi trepetajo pred objavo slabih kreditov, ki so izvrtali milijardno luknjo v davkoplačevalske žepe. Tretje skrbi javnost poslovanja podjetij v državni lasti. Četrte moti možnost odpoklica županov,« našteva predsednik DL.

Člane stranke je zaprosil za podporo in poudaril, da je »trdno odločen, da ministrski mandat spelje do konca in da naredim vse, kar bom v tem času lahko, da čim bolj očistimo Slovenijo nesnage, ki se je nabirala skozi leta«.