Virantovi na Janšev ultimat z ultimatom

Svet DL: SDS naj v 10 dneh predlaga novega premiera, sicer DL zapušča koalicijo.

sob, 12.01.2013, 21:40; spremenjen: 21:42
Kraljič ne želi biti kot Monti

Dr. Peter Kraljič, ki se zadnje dni omenja kot možen tehnični mandatar, je za Nedelo dejal, da se o tem formalno ni pogovarjal še z nikomer. »Veste, jaz sem penzionist, ki zadovoljno živi nekje v tujini, in mislim, da tehnična vlada ni najboljša rešitev,« je dejal ugledni mednarodni gospodarstvenik. Kot pravi, bi bila za državo najboljša rešitev, če bi premier Janša odstopil, koalicija pa bi v sedanji sestavi nadaljevala delo. »Če to ni mogoče, so druga najboljša rešitev predčasne volitve, ki bi razčistile politično situacijo in Janši morda dale nov zagon. Tehnična vlada je zame šele tretja opcija, saj bi za učinkovito delo potrebovala podporo celotnega parlamenta,« je dejal Kraljič. Pri tem je spomnil na usodo tehničnega mandatarja v sosednji Italiji Maria Montija, ki mu je po letu vodenja vlade in uvajanja reform del politike pod vodstvom Silvia Beslusconija odtegnil podporo. »Ne samo, da ne bi rad končal kot Monti, ne bi želel niti začeti kot on,« je karikiral Kraljič.

Ljubljana – Po burni, skoraj peturni interni debati DL, kako po obremenilnih ugotovitvah KPK glede nepojasnjenega izvora premoženja predsednikov največjih parlamentarnih strank in ultimata premiera Janeza Janše, naj koalicijske partnerice do ponedeljka sporočijo, ali ostajajo v koaliciji, so v stranki Gregorja Viranta odgovorili z ultimatom.

V drugi največji stranki tako za zdaj še ostajajo v vladi in želijo delo v okviru sedanje koalicije še nadaljevati – a brez premiera Janše. Njegova SDS naj v desetih dneh poišče novega kandidata za mandatarja, sicer bo DL izstopila iz koalicije. »Zavedamo se, da lahko zato pride tudi do politične krize, a bi bila zanjo izključno odgovorna gospod Janša in SDS, ki ga podpira. Problemov ne bo povzročila nobena druga koalicijska partnerica, ampak tisti, ki je izvor problema,« je dejal strankin predsednik Gregor Virant.

Podobno je razmišljal tudi minister za javno upravo in pravosodje Senko Pličanič, ki je presodil, da bi bila optimalna rešitev, če bi SDS sama predlagala novega kandidata za premiera. »S to potezo bi premier naredil nekaj zelo velikega tudi za svoj lastni ugled,« je dejal Pličanič. Pred začetkom političnega vrha DL sicer enotnega mnenja, kako rešiti zapleteno politično situacijo, ni bilo enotnega mnenja. Strankin poslanec Bojan Starman je denimo dejal, da pri poročilu protikorupcijske komisije »mariskaj smrdi«, in se zavzel za nadaljevanje vladnega dela v isti postavi. Neuradno je podobno razmišljal tudi finančni minister Janez Šušteršič, a je po maratonski seji in nekaj ostrih besednih dvobojih le podprl predlog strankinega predsednika Viranta. Sklepov stranke ni podprl le nekdanji poslanec SDS Starman, ki je svet DL zapustil pred glasovanjem.

Prečiščenje politike na novih volitvah?

Ministri SDS Zvone Černač, Vinko Gorenak, Andrej Vizjak in Žiga Turk so v pisnem sporočilu odgovorili, da podpirajo predsednika vlade Janšo in sporočili, da SDS ne bo predlagala drugega mandatarja. Nasprotno, DL so pozvali, naj sprejmejo odgovornost in v DZ vloži konstruktivno nezaupnico.

Ali so to pripravljeni storiti, Virant ni povedal. Priznal je tudi, da se bo njegova stranka skušala izogniti predčasnim volitvam, saj bi to lahko vodilo do zastoja pri delovanju države, a tudi te možnosti ni povsem izključil. »Če so predčasne volitve cena, da se slovenska politika prečisti, potem tudi ta ni previsoka.« Druga možnost je oblikovanje nove koalicije ali tehnične vlade, o katerih pa predsednik DZ ni želel špekulirati, kot tudi ne o Andreju Vizjaku kot morebitnem novem predsedniku vlade.

»Če se ne motim, ima SDS okrog 22.000 članov. Najbrž se med njimi že najde kakšen primeren kandidat. Če bi se v naši stranki zgodilo, da sam ne bi mogel več opravljati vloge predsednika – pa smo bistveno manjša stranka – bi se zamenjava hitro našla,« je k ostri retoriki med največjima koalicijskima partnericama prispeval Virant.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
17 komentarjev
Kobra

»Poročilo komisije je pristransko, neverodostojno in politikansko,« pa je pristavil vodja poslanske skupine Jože Tanko. In dokazi za takšne trditve? Niso jih predstavili.
Tako je trojica Černač-Tanko-Cukjati nemudoma napovedala, da bo poslanska skupina SDS začela zbirati podpise za ustavno presojo zakonodaje. Temu je naklonjena tudi poslanka PS Maša Kociper, ki težav z zakonodajo ni opazila takrat, ko so tudi z ugotovitvami KPK poskušali odstopiti Gorenaka.

________________________________ŠE¨¨¨¨¨¨¨208¨¨¨¨¨¨¨UR__________________________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ŠE____208____UR¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

.................................................................................KRADI, VLADAJ in LAŽI,.........................................................................

..................Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj, saj Janez in Zoki nikoli več ne vrneta se nazaj...............................

________________________________ŠE¨¨¨¨¨¨¨208¨¨¨¨¨¨¨UR__________________________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ŠE____208____UR¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

13. januar 2013, ob 22:51:39
Diaz

poscana zofka ima inkontinenco ? ......... :-)

13. januar 2013, ob 21:32:51
Kobra

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

13. januar 2013, ob 18:21:36
Neznan

Ljudje, zakaj ne izbrišete smet zofko?

13. januar 2013, ob 12:55:50
Lenny

sofia "Nam je državo ugrabila rdeča mafija, tako kot Romunijo."
"Bravo, Zofi, ne morem se bplj strinjati s tabo..
Zato je Klemenčičeva komisija skušala ugrabitelja, enega in drugega razkrinkati in preprečiti, da smo vsi njuni talci.
Mater, Zofi, včasih si pa nadvse lucidna...

13. januar 2013, ob 12:46:19
sofia

"Ocitno Slovenija ni zrela za demokracijo, ker je narod zivel 50 let pod diktaturo in drugega politicnega sistema ne pozna."
Tude mnoge druge države so živele desetletja pod komunizmom, pa so se bile sposobne demokratizirati: Poljska, Vzhodna Nemčija, Estonija, Češka ....
Slovenija pa na žalost ne. Nam je državo ugrabila rdeča mafija, tako kot Romunijo.

13. januar 2013, ob 12:40:01
sofia

Uredništvo: Zakaj ne brišete smetenja Kobre?

13. januar 2013, ob 12:36:31
Bolek

Jaz tudi nisem navdusen nad to vlado in predsednikom vlade JJ, a je se vedno bolje, kot pa popoln nered, ki vodi v anarhijo in se vecje obubozanje naroda.
Po padcu te vlade bo v Sloveniji kaos in bo ostala vsaj se eno leto brez razvoja, obresti za obveznice bodo svignile v nebo, ne bo denarja za javni sektor,ne bo denarja za zdravstvo itd.
Ocitno Slovenija ni zrela za demokracijo, ker je narod zivel 50 let pod diktaturo in drugega politicnega sistema ne pozna.

13. januar 2013, ob 11:46:18
alatul

Nič se ne bo spremenilo, dokler bodo imeli politiki neomejeni mandat na vseh funksijah v igri za koalicijo.
Ko bo politik po dveh opravljenih mandatih odšel nazaj v službo, bodo spremembe možne.Tako kot je so volitve zgolj farsa.

13. januar 2013, ob 10:51:21
krivica

SDS se brani predlagat novega mandatarja ker se bojijo KPK, kaj bo na novem kandidatu odkrila.Predčasne volitve so edina pravična rešitev,ljudje pa vsi na volišča. KPK naj predtem preveri vse možne kandidate, ne potem ko bo prepozno.

13. januar 2013, ob 08:50:09
Lenny

Hm, hm...SDS ima komaj 2,5 x toliko članov, kot je nas je bilo na zadnjih protestih.
V petek nas bo torej pred parlamentom toliko kot je članov SDS
Ja, mimogrede, težka bo najti nekoga, ki bi si upal obuti Janezove škornje..pač.usoda vseh diktatorjev

13. januar 2013, ob 01:09:24
sofia

Se vidi, kako je Poročilo KPK v bistvu naperjeno samo proti Janši.
Nihče ne zahteva zamenjave Jankovića na županskem mestu.
Prozorno.

12. januar 2013, ob 23:54:03
sofia

"Zavedamo se, da lahko zato pride tudi do politične krize, a bi bila zanjo izključno odgovorna gospod Janša in SDS, ki ga podpira."

»Če so predčasne volitve cena, da se slovenska politika prečisti, potem tudi ta ni previsoka.«
Se strinjam. Samo, da Virant odpade kot usran golob.

12. januar 2013, ob 23:51:11
sofia

Kaka piz da je Virant! V zvezi z njim nas res nobena umazanija ne more presenetiti. Kraljiča omenja kot "tehničnega mandatarja", ne da bi se sploh pogovarjal z njim. Poden.
Viranta je res treba vreči iz politike.
Naslednje volitve ga bodo odnesle.

12. januar 2013, ob 23:46:58
Slovenski-Balkanec

Draga gospoda, draga tovarisija!

Tudi ultimat predsednika DZ-RSi in DL-e SDS in Jansevemu Ivanu ztk. Janez (JIJ), daslednji “mora” odstopiti v roku 10 dni, je nic drugega kot diktat, ki smrdi po karijerizmu. Tudi v Republiki Sloveniji (RSi) obstojajo ustanove in procesi, ki jim je treba v podobnih ali enakih slucajih upostevati in jim slediti ter zaupati. KPK je samo ena od ustanov in vsekakor ni vedno popolnoma objektivna in dosledna bila, in verjetno ni bila popolnoma objektivna in nepristranska tudi v tem slucaju, ali tako tudi vsaj jaz osebno upam!

Neprijavljanje (sploh pa manjsega) dela premozenja, se ni korupcija!! Je samo prekrsek, morda tudi davcni prekrsek, eventuelno pa celo samo nenamerno spregledan del portfelja nekoga, ki je zelo zaposlen in kateremu je uspelo dvigniti se v vrste kapitalisticne elite, sedaj je pa zrtev nas kot ze "tradicionalnih zavistnikov"! Od novega t.i. svobodnega ali prostega kapitalizma smo pricakovali bogastvo, in ker ga nas vecina ni realizirala, se sedaj kot nosorogi zaganjamo v vsakogar, ki mu je uspelo. Bolani smo za “nicvredno in zelo skodljivo boleznijo imenovano zavist”, ki nas narod ze od nekdaj tolce po glavah!

Dodatno, smo ze tradicionalno nepopravljivi drobtinickarji, kar pa sicer potrebno doslednostjo nima veliko skupnega.

Taksne zadevice, kot jih mece pod noge JIJ-u in Jankovicevemu Zoranu (JZ) najnovejse porocilo KPK, se lahko cisto enostavno uredijo z naknadno prijavo "spregledanega" ali "nepravilno vrednotenega" delcka premozenja, ce je taksna nadoknadna prijava zares potrebna z ozirom na pravilen nacin vrednotenja, na kar se doticni osebi izrece dolocena denarna kazen, in zadeva je urejena, lepo umirjeno in pravu ter zakonodaji zadosceno.
Kritiki JZ-a bi se morali vprasati, kaj omembe vrednega so osebno storili za Republiko Slovenijo (RSi) in za nas narod, tako kot je storil, n.pr., JZ za Ljubljano, katera je centralna RSi in ima daje streho precejsnjemu delu nasega naroda! Verjetno so storili zelo malo, ker se v glavnem ukvarajajo z gojenjem zavisti in z lovom na carovnike, namesto da bi svoje mozgane in svojo “pozitivno inicijativo”, ce slednje zares kaj zmorejo, tudi oni uporabljali za kreativnost in za dobrobit sebe in nasega naroda!

Ohladimo si glave in potrpimo, da se zadevi pride do dna!

Ena situacija je vsekakor slabsa od vsega kar smo imeli v zadnjih 21 letih in za casa nase nedavne in glede taksnih zadev zelo lepo in enostavno enopartijsko urejene samoupravne socijalisticne Jugoslavije, in tista situacija je "anarhija", ki lahko tezko poskoduje vsako druzbo, ali pa jo celo poslje na pot sesutja oz. unicenja.

Istocasno dajem precej prav juristu in nekdanjemu clanu VS-RSi Sturmu, ki je v svoji izjavi kar dobro navedel, zakaj smatra, da je sum o pristranskosti, ali vsaj precejsnje nedoslednosti in povrsnosti, KPK opravicen. Zascita osnovnih osebnih pravic, vkljucno privatnosti, je potrebna tudi v primerih obtozilnih porocil, vkljucno taksnih, kot je bilo porocilo KPK.

In, "uspesnih oportunisticnih tipov", ki so podobni JIJ-u (politikantov) in JZ-u (tajkunskih menedzerjev) je v Republiki Sloveniji na stotine; ona dva nista "edina" in tudi nista najbolj navidezno nepostena oz. zakonsko nedosledna! V tem slucaju sta tudi ona dva zrtve strankarskega politikantstva in boja za oblast (Virantov Gregor!)!

Izgleda, da veliko nas pozablja, da sedaj zivimo v elitarski kapitalisticni druzbi, v kateri kopicenje bogastva ni nobeden "greh", se manj pa je prekrsek!

Dodatno, ena od osnovnih zamisli in smislov kapitalizma je manipulacija s kapitalom in "kreiranje" kapitala, da sesanja krvi iz naivnih mnozic-investitorjev v delnice elitarskih kapitalisticnih podjetij in druzb in podobnih institucij kapitalizma na delniskih borzah tokrat raje ne diskutiram! Je pa delniska borza vsekakor vrhunec domisljije kapitalistov in njihov glavni aparat za sesanje krvi iz delovnih ljudi in ostalih naivnih "investitorjev", ki zapadejo vabam nerealnega oportunizma.

Tisti, ki izpostavljate in podcrtujete t.i. demokraticni kapitalizem in prizadevanja (majhnih) kapitalisticnih garacev, vedite, da so povsod izjeme. N.pr., v ZDA je taksnih “garaskih kapitalisticnih izjem” kar 80 odstotkov, namrec malih in zelo delovnih kapitalistov, katere elita ravno tako izkorisca v njen dobrobit.

“Demokraticni” ali “totalitarni” kapitlaizem je se vedno samo eno in istio – KAPITALIZEM!
Moram tudi povdariti, da kapitalizem lahko zelo dobro nagrajuje tiste s “pozitivno inicijativo” in tiste, ki niso zapeckarji in so zmozni prevzeti nase doloceno mero negotovosti, oz. rizika! Jankovicev Zoran je eden od taksnih uspesnih ljudi, vi ga pa ravno zaradi tega hocete uniciti, in nekaj taksnega tudi ni prav.

To kar se dandanes ocita Jankovicevemu Zoranu (JZ) in JIJ-u, to so malenkosti v primerjavi s financnimi in premozenjskimi manipulacijami, ki se dogajajo v starejsih kapitalisticnih sistemih, predvsem pa v Britaniji in v ZDA ter delno tudi v Kanadi in v ostalih kapitalisticnih druzbah!

JZ in JIJ sta se vedno samo malenkostna "tica", ene vrste zacetnika oz. ucenca, ali "stazista", v nasem se vedno porajajocem in oblikujocem se elitarskem kapitalisticnem sistemu, katera si v skladu z vedno se spreminjajoco zakonodajo v zadnjih 21 letih nista nujno nagrabila bogastvo ilegalno oz. protizakonito. Ocitno pa sta se vedno kapitlaisticna "amaterja", ker zaostajata pri knjigovodstvu, predvsem zato, ker se vedno hoceta vse zadeve urejati vec ali manj sama, za kar pa nista "usposobljena", saj sta se pred nedavnim vendarle bila uboga - komunista!!

Elitarski velekapitalisti v Britaniji in v ZDA, slednji sta dandansnji trdnjavi in zatocisca svetovnih elitarskih velekapitalistov, in se marsikje drugje, imajo, ker so tako zelo veliki oz. bogati, zaposleno zadostno stevilo raznih ekonomistov in "kreativnih" racunovodij in podobnih "kreatorjev" kapitala, da so njihove "knjige", njihovo racunovodstvo, vsaj navidezno v skladu z zakonodajo, pri cemer pa ne smemo pozabiti, da pa je ze zakonadaja sama v tistih trdnjavah kapitalisticnega sistema bila kreirana predvsem v dobrobit ravno elitarskim kapitalistom! V ZDA obstoja "vlada bogatih, po bogatih, za bogate"!

Da je kapitalizem eno samo veliko gnezdo financnih in monetarnih goljufij in manipulacij zelo ocividno potrjuje sedanja situacija v ZDA, kjer kapitalisticni zvodniki in goljufi govorijo o "kovanju enega samega kovanca v astronomski vrednosti enega bilijona (tisoc milijard) dolarjev ZDA", s katerim bi drzava potem lahko pri dolznikih "baje legalno" odplacala njene najbolj kriticne dolgove! To bi baje naj bilo mozno zato, ker zelo glasno razvpita ter skrajno zastarela t.i. ustava ZDA baje ne predpisuje nominalnih vrednosti kovancev ali bankovcev, ki jih je po ustavi avtorizirana izdajati t.i. "Zakladnica" oz. Centralna banka ZDA! Taksne financne manipulacijske domisljije in goljufije, zraven t.i. "derivatov" in raznoraznih drugih goljufivih domisljij kapitalistov, so najbojse dokazno gradivo, kako zavedljiv in skorumpiran, skratka lazen, je kapitalisticni sistem drzavne ureditve! In vse tiste njihove goljufije se stejejo v BDP, tako da imajo izgovor vedno znova in znova tiskati se vec in vec "nepokritega" denarja, s katerim poplavljajo naiven svet!

Tistemu komentatorju ali komentatorki, ki je Jankovicevega Zorana, ali celo Jansevega Ivana ztk. Janeza, primerjala z Al Kaponom, dajem na znanje, da o Al Kaponu in dogajanjih v ZDA ter o zgodovini tiste moralno, in sedaj tudi financno skorumpirane in skoraj zbankrotirane militaristicne veledrzave, nima pojma!

Bodimo pripravljeni na se veliko vecja negativna presencenja in na se veliko, veliko vecje goljufije!

Da se razumemo, jaz samo poizkusam prijecirati v javnost nekaj realizmov vladajocega kapitalisticnega sistema! Vsi imamo od slednjega nekaj dobrega (obilico potrosniske robe vkljucno avtomobilov, n.pr.!), z dobrim pa smo si nabasali na ramena tudi veliko negativnega in popolnih goljufij kapitalisticnega sistema, ki nas bodo tezile se veliko casa, ker smo bili vzgojeni in smo odrastli v veliko enostavnejsem in veliko pravicnejsemm sistemu socijalisticnega samoupravljanja! Toda takrat se je nas vecjemu stevilu “je__lo , ker ni bilo nic nasega”, sedaj , ko pa “zares ni nic vec nasega”, pa se nam “mora je__ti”, ali ni tako!

Skratka, kar si je nas narod zelel in za kar je veckrat prepricljivo vecinsko glasoval (odcepitev od Jugoslavije, pridruzitev NATO vojnemu paktu, pridruzitev Evropski zvezi, itn.), to sedaj imamo! Zakaj toraj toliko jamranja in kricanja o nekaj uspesnih oportunistih in o situaciji, za katero smo si v vecini sami krivi?!

Naivni oportunizem je unicil ze marsikoga. Tudi jaz sem ena od zrtev! Podajmo si roke!

Kar gre okrog, pride okrog! Skoraj vedno, in skoraj povsod! Izgleda, da RSi in narod slovenski nista izjema!

Se enkrat pa apeliram za tereznost in potrpezljivost pri analizi in obravnavi porocila KPK, vendar nikakor ne zato, ker mi je katerikoli od v poroocilu KPK obravnavanih "tajkunov-amaterjev" zares tesno pri srcu.

Vsem potrpezljivim citalcem in vsem somisljenikom in somisljenicam zelim prijeten konec dneva in prijeten konec tedna, ter cim manj jeze! Jeza skodi lepoti in krajsa zivljenje!

Opravicujem se zaradi pogojev, vkljucno zaradi izstopnega protokola, ki mi onemogocajo uporabljati sumnike svojevrstne nasi, in do nedavnega se lepsi ter od ameri-anglo-saksonskih besed, nazivov in izrekov ter imen veliko manj onesnazeni in manj zastrupljeni, slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini, ki bi se morala ponasati in postavljati z naso lastno slovansko-foneticno pisavo in bi se naj kot taksna dosledno uporabljala v vseh medijih.

12. januar 2013, ob 23:11:44
svjatoslav

kdovekdo
V SDS se otepajo odgovornosti kot hudič križa in jo prelagajo na druge.
Kdor je juho skuhal, naj jo še poje.

Ljudmila jo bo pa popihala, da se ne bo pojedla tako vroča, kot se je skuhala.

12. januar 2013, ob 22:47:54
kdovekdo

V SDS se otepajo odgovornosti kot hudič križa in jo prelagajo na druge.
Kdor je juho skuhal, naj jo še poje.

12. januar 2013, ob 22:03:07
17 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej