Visok predstavnik britanske vlade v preiskavi zaradi spolnih igračk

Mark Garnier je doslej najpomembejši britanski politik, ki so se konec tedna znašli v novicah zaradi neprimernega vedenja in spolnega nadlegovanja.

Objavljeno
29. oktober 2017 17.37
M. P. V., STA
M. P. V., STA

Britanski državni sekretar za investicije Mark Garnier je v interni preiskavi, ker naj bi leta 2010 svoji tajnici naročil nakup spolnih igračk ter z njo govoril nespoštljivo. Preiskavo bo izvedel vladni urad, pristojen za zagotavljanje učinkovitosti britanske vlade, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Garnierova nekdanja tajnica Caroline Edmondson je časopisu The Mail on Sunday povedala, da ji je ja ta dal denar za nakup dveh vibratorjev v trgovini s spolnimi pripomočki. Garnier je po pisanju istega časnika obtožbe priznal, naročilo nakupa spolnih igračk pa je označil kot »norčavost«.

Mark Garnier je doslej najpomembejši britanski politik, ki so se konec tedna znašli v novicah zaradi neprimernega vedenja in spolnega nadlegovanja. Med obtoženimi politiki se je znašel tudi bivši član ministrskega kabineta, konservativec Stephen Crabb, ki se je že opravičil, ker je mlajši iskalki zaposlitve pošiljal spolno eksplicitna sporočila.

Obtožbe zoper Garniera je sicer komentiral minister za zdravstvo Jeremy Hunt, ki je dejal, da »če se bodo pokazale za resnične, je to popolnoma nesprejemljivo«. Vodja laburistov Jeremy Corbyn pa je v petek pozval h koncu ponižujoče kulture Westminstra, povzema STA.