Vlada in policisti še brez dogovora

Pogajanja naj bi nadaljevali, ko se bodo sindikati opredelili do zadnjega vladnega predloga, ki naj bi ga v sredo prejeli še v pisni obliki.

Objavljeno
15. marec 2016 16.36
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Ljubljana - Pogajalci vlade in policijskih sindikatov so danes nadaljevali pogajanja in pri tem dosegli »le manjši premik v smeri ustrezne rešitve zapadlih obveznosti«. Pogajanja naj bi nadaljevali, ko se bodo sindikati opredelili do zadnjega vladnega predloga, ki naj bi ga v sredo prejeli še v pisni obliki.

V sindikatih so pojasnili, da je vladna pogajalska skupina kot nesprejemljiv zavrnila njihov zadnji predlog in vztrajala pri svojem predlogu, ki ga je danes ustno predstavila, v sredo pa jim ga bo posredovala še v pisni obliki.

Pogajalska skupina sindikatov v policiji danes predstavljeni predlog vladne pogajalske skupine ocenjuje »kot neprimeren za morebitno odločanje organov sindikata«. Ob tem izražajo pričakovanje, da se vlada »z ustreznimi finančnimi sredstvi opredeli do zadnjega sindikalnega predloga in tako dokaže, da ji je dejanski cilj izpolnitev danih zavez in obljub iz preteklosti«.

Sporočilo, ki ga objavljajo na svojih spletnih straneh in sta ga sopodpisala predsednika obeh sindikatov Radivoj Uroševič in Zoran Petrovič, pa končujejo s pozivom: »Pokažimo svojo enotnost in odločenost, da ne bomo odnehali do izpolnitve zastavljenega cilja!«

Na ministrstvu za notranje zadeve so v sporočilu za javnost pojasnili le, da še vedno obstajajo razlike med predlogi vladne pogajalske skupine in pogajalsko skupino sindikatov v policiji, zato bosta obe strani stališča dodatno preverili.