Vlada: Interpelacija nas ne bo ustavila

Za vlado je prva polovica mandata, v katerem je bilo storjeno veliko premikov, na interpelacijo odgovarja vlada.

Objavljeno
27. oktober 2016 21.40
DZ
Ma. F., STA
Ma. F., STA
Ljubljana - Vlada je danes sprejela odgovor na interpelacijo o delu in odgovornosti vlade, ki jo je vložila poslanska skupina SDS. »Čeprav je neutemeljena in na več mestih izpostavlja podatke, ki ne držijo, vlade ne bo ustavila pri njenem delu,« je v zvezi z interpelacijo poudarila vlada.

Kot so po seji sporočili z vlade, lahko v vsakem trenutku postreže s podatki, ki dokazujejo, da je stanje boljše, kot se trudijo predstaviti vlagatelji interpelacije. Za vlado je prva polovica mandata, v katerem je bilo storjeno veliko premikov, so ocenili.

Pred nastopom sedanje vlade je bila javnost ujeta v doktrino šoka in v napovedovanje izrednih razmer, so opozorili. »Slovenska javnost je poslušala napovedi, da je prihod evropske trojke neizbežen, da državni blagajni grozi nelikvidnost, da se obeta manj socialne države,« so zapisali na vladi. Dodali so, da je vlada Mira Cerarja državi zopet povrnila politični ter gospodarski in mednarodni ugled. Po mnenju vlade pa se tistega, kar se je zapravilo v predhodnih letih, ne da popraviti čez noč.

»Predlagatelji interpelacije tej vladi očitajo, da je neuspešna in da ne uresničuje koalicijskih zavez, pa vendar je prav tej vladi uspelo to, kar si je pred časom njihova vlada zastavila kot eno osrednjih obljub,« so prepričani na vladi.

Navedli so, da je vladi uspelo pridobiti nazaj finančno suverenost Slovenije znotraj EU in stabilizirati politični prostor: »Tej vladi je uspelo, da je vsem družbenim področjem omogočila predvidljiv razvoj,« so poudarili.

»Pred vlado sta približno še dve leti dela v tem mandatu in tudi v teh dveh letih ne bo stala križem rok in se pripravljala na volitve,« so napovedali v odgovoru na interpelacijo. Izpostavili so, da o uspehih vlade govorijo številni pozitivni pokazatelji.

Vlada se »zaveda, da je treba ohraniti trajno gospodarsko rast, izboljšati delovanje zdravstvenega sistema, da državljanom ne bo treba čakati v nerazumno dolgih čakalnih vrstah, poskrbeti za javnofinančno vzdržnost pokojninskega sistema«.