Vlada podprla odgovor Kolar Celarčeve na interpelacijo

Toda v koaliciji niso vsi enotni v podpori ministrici za zdravje.

Objavljeno
27. julij 2017 15.50
jer*Milojka K.Celarc
Mo. Č., STA
Mo. Č., STA

Vlada je prek svojega Twitter profila danes sporočila, da se je seznanila z odgovorom ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc na interpelacijo o njenem delu in odgovornosti ter odgovor podprla, poroča STA.

Interpelacijo proti ministrici so 7. julija vložili poslanci SDS. Med drugim ji očitajo neurejeno stanje na ljubljanski pediatrični kliniki, pomanjkljivosti na področju zdravstvene zakonodaje, soodgovornost za neukrepanje na področju koruptivnih dejanj v zdravstvu, neučinkovito reševanje problematike čakalnih dob ter odgovornost za slabo poslovanje in vedno večjo zadolženost javnih zdravstvenih zavodov.

Kolar Celarčeva je ob vložitvi interpelacije dejala, da se razprave veseli, saj bo na njej lahko povedala, kaj vse so z njeno ekipo v tem mandatu že naredili. Hkrati je prepričana, da lahko vse očitke argumentirano zavrne.

Medtem pa v koaliciji niso enotni v podpori Kolar Celarčevi. V SD in DeSUS so napovedali, da bodo pred odločitvijo o podpori ministrici najprej poslušali njen odgovor, v DeSUS pa so še dodali, da je zagotovo ne bodo podprli vsi njihovi poslanci ter jo pozvali k odstopu.

To je že druga interpelacija te ministrice in deveta interpelacija v tem mandatu vlade.