Vlada se vrača s počitnic

Eden večjih zalogajev bo reševanje težav v zdravstvu, a najprej morajo obravnavati obrambno zakonodajo.

Objavljeno
27. avgust 2017 19.21
jer*TK vlada
STA
STA
Ljubljana – Vlada premiera Mira Cerarja se bo po enomesečnem oddihu v četrtek sestala na prvi popočitniški seji. Po pričakovanju bo ministrski kabinet na njej obravnaval obrambno zakonodajo, saj je ministrica za obrambo Andreja Katič zagrozila, da jo bo v nasprotnem primeru v parlamentarni postopek vložila SD.

Vlada bo v četrtek predvidoma odločala tudi o soglasju za prerazporeditev programa za skrajševanje čakalnih vrst koncesionarju MD Medicina. Ministrstvo za zdravje namreč zaradi neizpolnitve programa za skrajševanje čakalnih vrst načrtuje prerazporeditev programa MD Medicini. A mora vlada pred tem razširiti splošni dogovor z opredelitvijo finančnega obsega programa MD Medicina v višini okoli 1,5 milijona evrov. Tako bi septembra pri koncesionarju lahko začeli prve operacije.

Sicer pa vlado po počitnicah čakajo zahtevne teme. Eden večjih zalogajev zanjo bo reševanje težav v zdravstvu. Medtem ko bo DZ nadaljeval drugo branje novele zakona o zdravstveni dejavnosti, naj bi jeseni dobili na mizo dopolnjen predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, čeprav tudi v koaliciji dvomijo, da bo ministrica Milojka Kolar Celarc pri tem zakonu uspešna.