Vlada zamenjala direktorico zavoda za zaposlovanje

Za v.d. generalne direktorice je imenovala Zlatko Srdoč Majer.

Objavljeno
06. december 2012 19.48
iza_Zavod za zaposlovanje
J. S. S., Delo.si/STA
J. S. S., Delo.si/STA
Ljubljana - Vlada je danes z mesta generalne direktorice zavoda za zaposlovanje razrešila Lučko Žižek in za v.d. generalne direktorice imenovala Zlatko Srdoč Majer. Zamenjavo je predlagal resorni minister zaradi ugotovljenih nepravilnosti pri poslovanju v letih 2011 in 2012.

Kot so sporočili po seji vlade, je minister za delo, družino in socialne zadeve Andrej Vizjak razrešitev Žižkove, ki je zavod vodila od 1. marca 2011, predlagal na podlagi ugotovljenih nepravilnosti finančnega nadzora nad namensko porabo sredstev iz državnega proračuna za izvajanje ukrepov na trgu dela v letih 2011 in 2012 in nezadostnih popravljalnih ukrepov.

Ministrstvo je v nadzoru, ki ga je na podlagi anonimnih prijav izvedlo junija letos, ugotovilo negospodarno in netransparentno ravnanje ter neskladja v evidencah.

Kot so povedali ob predstavitvi izsledkov oktobra letos, so negospodarno ravnanje ugotovili pri sklepanju novih pogodb o zaposlitvah z obstoječimi zaposlenimi (pri zaposlovanju v višje plačne razrede), visokih stroških usposabljanja zaposlenih, najemu službenih vozil, stroških odvetniških storitev in najemanju zunanjih izvajalcev.

Netransparentno je zavod po ugotovitvah ministrstva ravnal pri objavi prostih delovnih mest za zaposlovanje na zavodu in pogojih za zasedbo določenega delovnega mesta, poleg tega akt o sistematizaciji delovnih mest ni ustrezen. Neskladja so se pojavljala v evidencah javnih naročil.

Po ugotovljenih nepravilnostih pri poslovanju zavoda je že predhodnica Žižkove na mestu direktorice, Marija Poglajen, spomladi leta 2010 odstopila.