Vrhovni poveljnik Pahor na obrambnem ministrstvu

Z obrambnim ministrom in načelnikom generalštaba bo predsednik obiskal vojašnico Edvarda Peperka

Objavljeno
04. februar 2013 12.48
Peter Jančič, notranja politika, Ni. Č., Delo.si
Peter Jančič, notranja politika, Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Z ministrom za obrambo Alojzom Hojsom in njegovo ekipo se je danes dopoldan na obrambnem ministrstvu že sestal predsednik republike Borut Pahor, ki je hkrati vrhovni poveljnik obrambnih sil.

Pahor je nato s Hojsom in načelnikom generalštaba slovenske vojske Dobranom Božičem obiskal še vojašnico Edvarda Peperka v Ljubljani, kjer so mu bodo predstavili opremo, oborožitev in delo prve brigade slovenske vojske.

Po obisku vojašnice je Pahor dejal, da v času krize večini državnih institucij ugled pada, medtem, ko ga je Slovenska vojska uspela ohraniti.

Skupaj z Božičem sta pohvalila angažiranje Slovenske vojske pri naravnih nesrečah in se zavzela, da bi se to dogajalo bolj pogosto in hitreje kot doslej.  Pahor je pri tem posebej omenil sodelovanje vojske v mednarodnih misijah, za kar pripadniki SV dobivajo pohvale in priznanja mednarodne skupnosti.

Vojašnica Edvarda Peperka je bila do lani poimenovana po Francu Rozmanu - Stanetu. Sedanji obrambni minister Hojs jo je preimenoval po Edvardu Peperku, ki je bil ena prvih žrtev v vojni za Slovenijo. Smrtno ranjen je bil v spopadu pri Trzinu.