Za celjskega župana bo kandidiral Stane Rozman

Zavzema se tudi za povečanje stanovanjskega fonda za mlade družine, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje.

Objavljeno
17. april 2014 15.23
suhadolnik+Franc Rozman
S. P., Delo.si, STA
S. P., Delo.si, STA
Celje − Za celjskega župana bo na letošnjih lokalnih volitvah kandidiral predsednik celjske območne organizacije SD Stane Rozman, ki je tudi direktor Pokrajinskega muzeja Celje. Ob današnji napovedi kandidature je poudaril pet glavnih stvari, za katere se zavzema. Na prvem mestu je izvedba strategije gospodarstva v Celju do leta 2020.

Kot je dejal 54-letni Rozman, ki je profesor zgodovine in sociologije, bi po vzoru te strategije pripravil tudi plan srednjeročnega razvoja Celja do leta 2025. Zavzema se tudi za povečanje stanovanjskega fonda za mlade družine, ki prvič rešujejo stanovanjsko vprašanje.

Turistične priložnosti Celja

Po Rozmanovi oceni je treba v Celju izboljšati mestni prevoz s poudarkom na boljši povezanosti mestnega jedra z velikimi stanovanjskimi soseskami. Meni tudi, da je treba izboljšati prometno infrastrukturo s pločniki in kolesarskimi stezami ter povečati prepoznavnost Celja kot pomembne turistične destinacije.

Rozman, ki je tudi pooblaščenec zdajšnjega celjskega župana Bojana Šrota za družbene dejavnosti, je širši javnosti znan kot večkratni jugoslovanski in slovenski prvak v tekih na srednje in dolge proge ter še vedno aktualni državni rekorder v teku na 10.000 metrov.

S politiko se je začel ukvarjati neposredno po koncu svoje športne kariere. Rozmanova županska kandidatura je prva napovedana v Celju, ali bo aktualni župan Šrot spet kandidiral, pa bo znano predvidoma konec poletja.