Za koalicijo te dni 
več dežja kot sonca

Koalicijske stranke so se v zadnjih dneh zapletle v številne konflikte. Se bo zgodba končala predčasno?

sre, 06.12.2017, 20:00

Ljubljana - V zadnjih dneh in tednih so se zgostile izjave in dejanja v koaliciji, ki bi lahko napeljevale k sklepu, da se rok trajanja aktualni koaliciji SMC, Desus in SD predčasno izteka. Preverlili smo, ali je temu tako in vsi zagotavljajo, da nas občutek vara. Res?

Očitne razpoke v koaliciji so se začele nakazovati pred tednom dni, ko so na vladi po prestavljeni točki dnevnega reda, kljub nasprotovanju ministrov Desus in SD, vendarle sprejeli sklep o dvigu plač ravnateljem in direktorjem zavodov javnega. Odziv obeh podpredsednikov vlade in liderjev koalicijskih strank Karla Erjavca (Desus) in Dejana Židana (SD) je bil jasen - ni se še zgodilo, da bi bili na vladi na takšen način preglasovani.

Zato ne preseneča, da so predsedniku vlade Miro Cerar, ki se je mudil na delovnem obisku Zasavske regije, v Cerkljah ob Krki novinarji zastavili vprašanje, ali koalicija še vedno deluje. Cerar je težave zanikal in zatrdil, da vlada in koalicija še naprej delujeta normalno.

Seznam težav, ob katerih se zatikajo koalicijska kolesa, pa je iz dneva v dan daljši.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor