Za ustavno sodišče, ki ni vrednostno omahljivo

Jutri bodo znani člani fiskalnega sveta, potem so na vrsti ustavni sodniki – zaupanje v pravo je izziv.

pon, 20.03.2017, 20:00

Ljubljana – V sredo bo znano, ali bodo Matej Accetto, Klemen Jaklič, Rajko Knez in Marijan Pavčnik novi ustavni sodniki. Nekateri spet govorijo o (trhli) vezani politični trgovini, saj bodo poslanci o članih fiskalnega sveta odločali danes. Če se bo zalomilo pri njih, se lahko tudi pri sodnikih.

Proti pričakovanjem je namreč odločanje o treh članih fiskalnega sveta – za predsednika kandidira ekonomist Davorin Kračun, za člana pa sta kandidata Alenka Jerkič s stalnega predstavništva Slovenije v Bruslju in Tomaž Perše s finančne uprave – na dnevnem redu državnega zbora pred volitvami štirih novih ustavnih sodnikov. Toda tako v koaliciji kot v opoziciji je zaznati, da so predlogi, ki potrebujejo različno parlamentarno večino, vendarle usklajeni in da presenečenj ne bo.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor