Zamenjali šefa Dursa, Lajovic novi šef Ukoma

Vlada je na današnji seji razrešila v. d. direktorja davčne uprave Tomaža Peršeta.

Objavljeno
25. april 2013 14.58
Prva redna seja Vlade Republike Slovenije v Ljubljani, 21. marca 2013
Mo. Z., Delo.si
Mo. Z., Delo.si

Ljubljana - Vlada je na današnji seji razrešila v. d. direktorja Davčne uprave RS (Durs) Tomaža Peršeta in na njegovo mesto imenovala Jano Ahčin. Perše je sicer ministru za finance podal odstopno izjavo. Ahčinova je od ustanovitve deset let vodila republiško upravo za javna plačila. Pred tem je bila namestnica generalne direktorice Ajpesa. Perše, ki ga je za vršilca dolžnosti generalnega direktorja davčne uprave lani imenovala vlada Janeza Janše, je pred tem vodil urad nekdanje direktorice Dursa Mojce Šircelj. Preden je prišel v davčno upravo, je vodil kabinet nekdanjega ministra za finance Andreja Bajuka.

Novi šef vladnega urada za komuniciranje je medtem postal Boštjan Lajovic, nekdaj prvi piarovec v kabinetu nekdanjega predsednika Danila Türka. Lajovic bo vodenje Ukoma prevzel 1. maja.

Do kadrovskih sprememb prihaja tudi na Upravi RS za javna plačila. Na položaj v. d. generalne direktorice je bila imenovana Aleksandra Miklavčič, ki je bila doslej vodja sektorja za plačilne storitve, in je zamenjala Andrejo Stupar. Tudi Stuparjeva je sicer podala odstopno izjavo.