Zoran Janković ni več predsednik stranke

Kongres PS: Umaknil se je, da bi si opral ime in se morda vrnil, ostaja župan Ljubljane.

sob, 12.01.2013, 21:00

Kučanovo sporočilo

»Tukaj nisem zaradi Zorana Jankovića, ampak zato, ker sem prepričan, da je stranka s takšno programsko orientacijo v slovenskem političnem prostoru potrebna,« je ob robu kongresa, še preden je Janković razglasil, da se umika iz državne politike, povedal nekdanji predsednik Milan Kučan.

Na vprašanje, ali bi politik, za katera je protikorupcisjka komisija ugotovila kršenje zakona, morala odstopiti, pa je povedal: »Verjamem, da ima Janković dobre argumente za to, da bo pred sodiščem lahko ubranil svojo integriteto in dobro ime. V načelu verjamem v poštenost ljudi, hkrati pa pričakujem, da bodo znali javnosti prepričljivo pojasniti izvor svojega premoženja. Če tega ne morejo in ne znajo pojasniti, izgubijo zaupanje in konsenvenca je jasna: odstop.« Kučan je dodal, da bi sam ravnal tako, kot Katarina Kresal, ki je po poročilu protikorupcijske komisije odstopila in pravico iskala na sodišču.

Po Jankovićevi odločitvi Kučan izjav ni dajal. Na kongresu je bil med gosti tudi koprski župan Boris Popovič, ki pa je odhod predsednika PS ocenil kot pametno potezo, saj ima zdaj možnost, da, če ni kriv, svojo nedolžnost dokaže.

Ljubljana – Ustanovitelj in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković je pustil čakati okrog 700 udeležencev kongresa do konca, ko je sporočil, da bo zamrznil predsedniško funkcijo. Tega ni storil zaradi očitkov poročila protikorupcijske komisije, ampak zato, da bi razbremenil politično situacijo. S tem bi omogočil hitro rešitev politične krize z imenovanjem tehnične vlade.

Takoj po odločitvi Zorana Jankovića se je postavilo vprašanje, kaj pravzaprav pomeni zamrznitev predsedniške funkcije na položaju predsednika Pozitivne Slovenije. Vodja poslanske skupine PS in predsedujoči na kongresu Jani Möderndorfer je pojasnil, da statut stranke ne predvideva zamrznitve funkcije, zato lahko to pomeni le, da je Janković odstopil s predsedniške funkcije. Pred tem je Janković pojasnil, da bo njegova funkcija v PS »zamrznjena« do volilnega kongresa (ki bo verjetno še letos), kjer bodo ponovno izbirali predsednika stranke. V tem času bo skušal oprati svoje ime, je pojasnil, da bi se lahko vrnil in znova kandidiral za predsednika stranke.

Alenka Bratušek vodja PS?

Svet PS bo v prihodnjih dneh izbral vršilca dolžnosti predsednika PS. To bi lahko postal kateri od treh podpredsednikov stranke (Melita Župevc, Maša Kociper, Robert Golob), v neformalnih pogovorih z udeleženci pa je bilo kot možno ime za vodenje stranke najpogosteje izpostavljena poslanka PS Alenka Bratušek. » To predsednikov potezo ocenjujem kot državotvorno dejanje. Smo pa odprli možnost tistim, ki so jih polna usta besed o tem, da smo prav mi ovira za novo vlado,« je dejala Bratuškova. Na vprašanje, ali bo ona vodila stranko, je povedala: »O tem zdaj res ne bi govorila, saj je bila tudi za nas predsednikova odločitev presenečenje.«

Podpredsednik PS Robert Golob je potrdil, da sam ne namerava prevzeti vodenja stranke. Pojasnil je, da morebitnega mandatarja, če bo DL izstopila iz koalicije, ne nameravajo predlagati, ker bi to bilo neresno. Odstop Zorana Jankovića pa je komentiral na naslednji način: »Vse to je namenjeno temu, da pride Slovenija takoj iz politične krize, da ne čakamo na predčasne volitve in izgubljamo dragocenega časa, da takoj dobimo mandatarja. Janković je postavil interes Slovenije pred svoj osebni interes.« Druga podpredsednica PS Melita Župevc je dodala: »To je bila njegova osebna odločitev. Danes je sprejel neke poteze in stranka jih je sprejela.« Tretja podpredsednica Maša Kociper pa je presodila, da je Janković potegnil modro potezo. »Namen je razbremeniti politični prostor in v interesu naše države omogočiti koalicijo, ki bi delovala do predčasnih ali rednih volitev.« Zanikala je, da bi lahko vodila stranko do kongresa, zaradi zasebnih in družinskih razlogov.

Poslanski odzivi

Poslanec PS Roman Jakič pravi, da so pričakovali neko Jankovićevo potezo, je pa presenečen do določene mere, saj osebno meni, da je to odstop s funkcije in ne zamrznitev, ker stranke ne bo več vodil. S tem se je umaknil iz procesa in pogajanj ob morebitnem oblikovanju tehnične vlade. »S tem je razbremenil stranko, pokazal je, da je velik človek, da mu je veliko do državljanov in države,« meni Jakič. Podobnega mnenja je tudi poslanka Janja Klasinc, saj da je Janković s tem dokazal, da mu je skupno dobro pomembnejše od lastnega interesa. »Njegov umik koristi predvsem stranki in Sloveniji, ko smo dali možnost drugemu soobtoženemu v poročilu protikorupcijske komisije, da pokaže, če je tudi pri njemu kanček občutka za odgovornost in da odstopi,« dejala Klasinčeva.

Temeljna listina

Na kongresu so med drugim potrdili program stranke oziroma temeljno listino, ki so jo poimenovali Slovenija 2020. Z njo so definirali ključne poglede stranke na prihodnost stranke. Zavzemali se bodo za razcvet svobodnega podjetništva in sočasno ohranjanje družbene odgovornosti kapitala in družbene solidarnosti. Prav tako ne nameravajo dajati prednost nobeni oblike lastništva.

Ključna sprememba dosedanjega programa pa je, da želi stranka z novimi oblikami lastništva, kot je denimo zadružništvo, preprečiti razprodajo slovenskega državnega premoženja. »Če bo šlo naprej tako, kot je zastavila ta vlada, bomo na koncu hlapci na tuji zemlji,« je namero Pozitivne Slovenije na kongresu opisal Zoran Janković.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
19 komentarjev
Diaz

krupni lopovi - "male" barabe ...

( Kučan. press :-)))

13. januar 2013, ob 20:57:24
Kobra

{________________________________ŠE¨¨¨¨¨¨¨210¨¨¨¨¨¨¨UR__________________________________
{¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ŠE____210____UR¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

.................................................................................KRADI, VLADAJ in LAŽI,.........................................................................

..................Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj, saj Janez in Zoki nikoli več ne vrneta se nazaj...............................

________________________________ŠE¨¨¨¨¨¨¨210¨¨¨¨¨¨¨UR__________________________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ŠE____210____UR¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

13. januar 2013, ob 20:50:08
Diaz

kje so zdravniki, Janković ???

ma daj, ne seri ! ...................................... !!!

13. januar 2013, ob 19:48:22
Diaz

iz levega v desni žep ... :-)

WTF ?

WHAT 4 ?

€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€€

Kučan ma te rad ! ... :-))

13. januar 2013, ob 19:43:59
novi_butalec

KPK Jankoviću očita sumljive transakcije z Ljubljano, on pa odstopi kot predesdnik stranke, s katero nima sumljivih transakcij, ostaja pa župan. Očitno rabi še kakšno transakcijo....

Čez kakšen mesec pa se bo Zoki seveda veselo odtajal, levica pa bo dalje nabijala o spremembi skorumpiranega sistema v Sloveniji...

13. januar 2013, ob 18:31:43
Kobra

Re:"Sofija" Imaš prav ! Rdeča črna in bela MAFIJA !

________________________________ŠE¨¨¨¨¨¨¨215¨¨¨¨¨¨¨UR__________________________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ŠE____215____UR¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

.................................................................................KRADI, VLADAJ in LAŽI,.........................................................................

..................Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj, saj Janez in Zoki nikoli več ne vrneta se nazaj...............................

€,$,.. Zoran Janković v zakonskem roku ni prijavil lastništva dela nepremičnin, ki jih je imel v lasti že leta 2006, in lastništva 980 delnic Luke Koper, sploh pa ni prijavil lastništva in poslovanja z vrednostnimi papirji KRKE, razpolaganja z gotovino, položeno na transakcijski račun pri bankah v višini 29.500 EUR, in razpolaganja oziroma pridobitve denarnih sredstev velikih zneskov, ki po ugotovitvah komisije izhajajo iz nakazil različnih pravnih oseb kot poplačilo dolga.
FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>
.
€,$,.. Janez Janša v zakonskem roku ni prijavil nakupa trisobnega stanovanja v Ljubljani, prodaje kmetijskih zemljišč v skupni izmeri 15.437m2, nakupa osebnega avtomobila znamke Volvo XC 70 za 46.000 EUR in najema hipotekarnega kredita v višini 135.000 EUR, sploh pa ni prijavil poroštva stranki SDS pri najemu kredita v višini 500.000 EUR, poroštva fizični osebi/družinskemu članu pri najemu posojila v višini 125.000 EUR in pologa gotovine na transakcijski račun pri banki v višini 33.000 EUR.
Kje je denar od OROŽJA ?
Kje je denar od PATRIJE ?
FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>

..........LEVI in DESNI SKORUMPIRANI politiki, tajkuni in sodniki so se povezali,.............

FertikJe________________________________na_sodišče_________________________________________+Kangler+
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a_________________JanŠa:==>
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a______________Jankovič:==>
FertikJe______________________________PODPISI_______________________________Gorenak:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Bavčar:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Hilda:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Zidar:==>
FertikJe________ne_vmešavaj_se_v_politiko_____________Rode:==>
FertikJe_______________na_sodišče__________________Popovič:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Rutar:==>
FertikJe_______________na_sodišče_____________________Šrot:==>
FertikJe_______________na_sodišče_________________Kastelic:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Kralj:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Drolec:==>

FertikJe_______________na_sodišče________________________od_A_do_Ž:==>

________________________________ŠE¨¨¨¨¨¨¨215¨¨¨¨¨¨¨UR__________________________________
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ŠE____215____UR¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

13. januar 2013, ob 17:18:09
sofia

»Namen je razbremeniti politični prostor in v interesu naše države omogočiti koalicijo, ki bi delovala do predčasnih ali rednih volitev.«

Ali kdo še vedno dvomi, da nam vlada udbomafija?

13. januar 2013, ob 13:07:57
sofia

"Bratuškova je tudi na ekonomskem področju avtoriteta ...."

Šivilja je "avtoriteta na ekonomskem področju ...."
Lenčka, daj, ustavi se malo.

13. januar 2013, ob 12:55:17
sofia

Za PS je čisto vseeno, kdo je predsednik.
Lahko je tudi Bratušek ali Gašpar ali pa magari Vilfan.
Saj je ta stranka samo izpostava Kučanovega omrežja in jo vodijo ljudje iz ozadja. To ni stranka s prepoznavnim programom, ampak je njena naloga zastopati interese rdeče kaste. To v bistvu ni stranka, ampak lobi.

13. januar 2013, ob 12:51:13
alatul

Ni mi všeč da so politiki v Sloveniji na plačilni listi za nedoločen čas.Ker si zagotavljajo funkcionarski stolček v koaliciji v vsakem obdobju.

13. januar 2013, ob 10:37:54
Lenny

Bolek, najbolje je torej zahreati Kučanov odstop...

13. januar 2013, ob 10:22:01
Bolek

Zoran Janković ni več predsednik stranke
++++++++++++++++++++

Saj nikoli ni bil, bil je le podaljsana roka Kucana!

13. januar 2013, ob 10:20:33
Lenny

Bratuškova je tudi na ekonomskem področju avtoriteta in se praviloma čisto ujema s tistimi evropskimi in svetovnimi ekonomisti, ki kritizirajo zgrešeno politiko zategovanja pasu, ki jo forsirajo Šušteršičevi...

13. januar 2013, ob 09:04:59
krivica

G. Alenka Bratušek je zelo primeren kandidat za vodenje Pozitivne Slovenije. Šakalom se zna dobro argumentirano postaviti po robu. Odlična izbira bi bila to,Tudi g. Jani Mőderndorfer je sposoben voditi stranko.

13. januar 2013, ob 09:01:37
Lenny

Gkede na to, da je v stranki nekaj sposobnih ljudi, je to nadvse pozitivno.
..

13. januar 2013, ob 01:10:57
Slovenski-Balkanec

Doslej najboljsa poteza odlicnega menedzerja in dobrega stratega!

Konec koncev velja za vsakogar: "Dovolj je dovolj!" (zajebancije!)

Draga gospoda, draga tovarisija!

Tudi ultimat predsednika DZ-RSi Jansevemu Ivanu ztk. Janez (JIJ), da “mora” odstopiti v roku 10 dni, je nic drugega kot diktat, ki smrdi po karijerizmu. Tudi v Republiki Sloveniji (RSi) obstojajo ustanove in procesi, ki jim je treba v podobnih ali enakih slucajih upostevati in jim slediti ter zaupati. KPK je samo ena od ustanov in vsekakor ni vedno popolnoma objektivna in dosledna bila, in verjetno ni bila popolnoma objektivna in nepristranska tudi v tem slucaju, ali tako tudi vsaj jaz osebno upam!

Neprijavljanje (sploh pa manjsega) dela premozenja, se ni korupcija!! Je samo prekrsek, morda tudi davcni prekrsek, eventuelno pa celo samo nenamerno spregledan del portfelja nekoga, ki je zelo zaposlen in kateremu je uspelo dvigniti se v vrste kapitalisticne elite, sedaj je pa zrtev nas kot ze "tradicionalnih zavistnikov"! Od novega t.i. svobodnega ali prostega kapitalizma smo pricakovali bogastvo, in ker ga nas vecina ni realizirala, se sedaj kot nosorogi zaganjamo v vsakogar, ki mu je uspelo. Bolani smo za “nicvredno in zelo skodljivo boleznijo imenovano zavist”, ki nas narod ze od nekdaj tolce po glavah!

Dodatno, smo ze tradicionalno nepopravljivi drobtinickarji, kar pa sicer potrebno doslednostjo nima veliko skupnega.

Taksne zadevice, kot jih mece pod noge JIJ-u in Jankovicevemu Zoranu (JZ) najnovejse porocilo KPK, se lahko cisto enostavno uredijo z naknadno prijavo "spregledanega" ali "nepravilno vrednotenega" delcka premozenja, ce je taksna nadoknadna prijava zares potrebna z ozirom na pravilen nacin vrednotenja, na kar se doticni osebi izrece dolocena denarna kazen, in zadeva je urejena, lepo umirjeno in pravu ter zakonodaji zadosceno.
Kritiki JZ-a bi se morali vprasati, kaj omembe vrednega so osebno storili za Republiko Slovenijo (RSi) in za nas narod, tako kot je storil, n.pr., JZ za Ljubljano, katera je centralna RSi in ima daje streho precejsnjemu delu nasega naroda! Verjetno so storili zelo malo, ker se v glavnem ukvarajajo z gojenjem zavisti in z lovom na carovnike, namesto da bi svoje mozgane in svojo “pozitivno inicijativo”, ce slednje zares kaj zmorejo, tudi oni uporabljali za kreativnost in za dobrobit sebe in nasega naroda!

Ohladimo si glave in potrpimo, da se zadevi pride do dna!

Ena situacija je vsekakor slabsa od vsega kar smo imeli v zadnjih 21 letih in za casa nase nedavne in glede taksnih zadev zelo lepo in enostavno enopartijsko urejene samoupravne socijalisticne Jugoslavije, in tista situacija je "anarhija", ki lahko tezko poskoduje vsako druzbo, ali pa jo celo poslje na pot sesutja oz. unicenja.

Istocasno dajem precej prav juristu in nekdanjemu clanu VS-RSi Sturmu, ki je v svoji izjavi kar dobro navedel, zakaj smatra, da je sum o pristranskosti, ali vsaj precejsnje nedoslednosti in povrsnosti, KPK opravicen. Zascita osnovnih osebnih pravic, vkljucno privatnosti, je potrebna tudi v primerih obtozilnih porocil, vkljucno taksnih, kot je bilo porocilo KPK.

In, "uspesnih oportunisticnih tipov", ki so podobni JIJ-u (politikantov) in JZ-u (tajkunskih menedzerjev) je v Republiki Sloveniji na stotine; ona dva nista "edina" in tudi nista najbolj navidezno nepostena oz. zakonsko nedosledna! V tem slucaju sta tudi ona dva zrtve strankarskega politikantstva in boja za oblast (Virantov Gregor!)!

Izgleda, da veliko nas pozablja, da sedaj zivimo v elitarski kapitalisticni druzbi, v kateri kopicenje bogastva ni nobeden "greh", se manj pa je prekrsek!

Dodatno, ena od osnovnih zamisli in smislov kapitalizma je manipulacija s kapitalom in "kreiranje" kapitala, da sesanja krvi iz naivnih mnozic-investitorjev v delnice elitarskih kapitalisticnih podjetij in druzb in podobnih institucij kapitalizma na delniskih borzah tokrat raje ne diskutiram! Je pa delniska borza vsekakor vrhunec domisljije kapitalistov in njihov glavni aparat za sesanje krvi iz delovnih ljudi in ostalih naivnih "investitorjev", ki zapadejo vabam nerealnega oportunizma.

Tisti, ki izpostavljate in podcrtujete t.i. demokraticni kapitalizem in prizadevanja (majhnih) kapitalisticnih garacev, vedite, da so povsod izjeme. N.pr., v ZDA je taksnih “garaskih kapitalisticnih izjem” kar 80 odstotkov, namrec malih in zelo delovnih kapitalistov, katere elita ravno tako izkorisca v njen dobrobit.

“Demokraticni” ali “totalitarni” kapitlaizem je se vedno samo eno in istio – KAPITALIZEM!
Moram tudi povdariti, da kapitalizem lahko zelo dobro nagrajuje tiste s “pozitivno inicijativo” in tiste, ki niso zapeckarji in so zmozni prevzeti nase doloceno mero negotovosti, oz. rizika! Jankovicev Zoran je eden od taksnih uspesnih ljudi, vi ga pa ravno zaradi tega hocete uniciti, in nekaj taksnega tudi ni prav.

To kar se dandanes ocita Jankovicevemu Zoranu (JZ) in JIJ-u, to so malenkosti v primerjavi s financnimi in premozenjskimi manipulacijami, ki se dogajajo v starejsih kapitalisticnih sistemih, predvsem pa v Britaniji in v ZDA ter delno tudi v Kanadi in v ostalih kapitalisticnih druzbah!

JZ in JIJ sta se vedno samo malenkostna "tica", ene vrste zacetnika oz. ucenca, ali "stazista", v nasem se vedno porajajocem in oblikujocem se elitarskem kapitalisticnem sistemu, katera si v skladu z vedno se spreminjajoco zakonodajo v zadnjih 21 letih nista nujno nagrabila bogastvo ilegalno oz. protizakonito. Ocitno pa sta se vedno kapitlaisticna "amaterja", ker zaostajata pri knjigovodstvu, predvsem zato, ker se vedno hoceta vse zadeve urejati vec ali manj sama, za kar pa nista "usposobljena", saj sta se pred nedavnim vendarle bila uboga - komunista!!

Elitarski velekapitalisti v Britaniji in v ZDA, slednji sta dandansnji trdnjavi in zatocisca svetovnih elitarskih velekapitalistov, in se marsikje drugje, imajo, ker so tako zelo veliki oz. bogati, zaposleno zadostno stevilo raznih ekonomistov in "kreativnih" racunovodij in podobnih "kreatorjev" kapitala, da so njihove "knjige", njihovo racunovodstvo, vsaj navidezno v skladu z zakonodajo, pri cemer pa ne smemo pozabiti, da pa je ze zakonadaja sama v tistih trdnjavah kapitalisticnega sistema bila kreirana predvsem v dobrobit ravno elitarskim kapitalistom! V ZDA obstoja "vlada bogatih, po bogatih, za bogate"!

Da je kapitalizem eno samo veliko gnezdo financnih in monetarnih goljufij in manipulacij zelo ocividno potrjuje sedanja situacija v ZDA, kjer kapitalisticni zvodniki in goljufi govorijo o "kovanju enega samega kovanca v astronomski vrednosti enega bilijona (tisoc milijard) dolarjev ZDA", s katerim bi drzava potem lahko pri dolznikih "baje legalno" odplacala njene najbolj kriticne dolgove! To bi baje naj bilo mozno zato, ker zelo glasno razvpita ter skrajno zastarela t.i. ustava ZDA baje ne predpisuje nominalnih vrednosti kovancev ali bankovcev, ki jih je po ustavi avtorizirana izdajati t.i. "Zakladnica" oz. Centralna banka ZDA! Taksne financne manipulacijske domisljije in goljufije, zraven t.i. "derivatov" in raznoraznih drugih goljufivih domisljij kapitalistov, so najbojse dokazno gradivo, kako zavedljiv in skorumpiran, skratka lazen, je kapitalisticni sistem drzavne ureditve! In vse tiste njihove goljufije se stejejo v BDP, tako da imajo izgovor vedno znova in znova tiskati se vec in vec "nepokritega" denarja, s katerim poplavljajo naiven svet!

Tistemu komentatorju ali komentatorki, ki je Jankovicevega Zorana, ali celo Jansevega Ivana ztk. Janeza, primerjala z Al Kaponom, dajem na znanje, da o Al Kaponu in dogajanjih v ZDA ter o zgodovini tiste moralno, in sedaj tudi financno skorumpirane in skoraj zbankrotirane militaristicne veledrzave, nima pojma!

Bodimo pripravljeni na se veliko vecja negativna presencenja in na se veliko, veliko vecje goljufije!

Da se razumemo, jaz samo poizkusam prijecirati v javnost nekaj realizmov vladajocega kapitalisticnega sistema! Vsi imamo od slednjega nekaj dobrega (obilico potrosniske robe vkljucno avtomobilov, n.pr.!), z dobrim pa smo si nabasali na ramena tudi veliko negativnega in popolnih goljufij kapitalisticnega sistema, ki nas bodo tezile se veliko casa, ker smo bili vzgojeni in smo odrastli v veliko enostavnejsem in veliko pravicnejsemm sistemu socijalisticnega samoupravljanja! Toda takrat se je nas vecjemu stevilu “je__lo , ker ni bilo nic nasega”, sedaj , ko pa “zares ni nic vec nasega”, pa se nam “mora je__ti”, ali ni tako!

Skratka, kar si je nas narod zelel in za kar je veckrat prepricljivo vecinsko glasoval (odcepitev od Jugoslavije, pridruzitev NATO vojnemu paktu, pridruzitev Evropski zvezi, itn.), to sedaj imamo! Zakaj toraj toliko jamranja in kricanja o nekaj uspesnih oportunistih in o situaciji, za katero smo si v vecini sami krivi?!

Naivni oportunizem je unicil ze marsikoga. Tudi jaz sem ena od zrtev! Podajmo si roke!

Kar gre okrog, pride okrog! Skoraj vedno, in skoraj povsod! Izgleda, da RSi in narod slovenski nista izjema!

Se enkrat pa apeliram za tereznost in potrpezljivost pri analizi in obravnavi porocila KPK, vendar nikakor ne zato, ker mi je katerikoli od v poroocilu KPK obravnavanih "tajkunov-amaterjev" zares tesno pri srcu.

Vsem potrpezljivim citalcem in vsem somisljenikom in somisljenicam zelim prijeten konec dneva in prijeten konec tedna, ter cim manj jeze! Jeza skodi lepoti in krajsa zivljenje!

Opravicujem se zaradi pogojev, vkljucno zaradi izstopnega protokola, ki mi onemogocajo uporabljati sumnike svojevrstne nasi, in do nedavnega se lepsi ter od ameri-anglo-saksonskih besed, nazivov in izrekov ter imen veliko manj onesnazeni in manj zastrupljeni, slovansko-slovenski materinscini, nasi slovenscini, ki bi se morala ponasati in postavljati z naso lastno slovansko-foneticno pisavo in bi se naj kot taksna dosledno uporabljala v vseh medijih.

12. januar 2013, ob 23:06:30
aufbix

Saj ni res. Na Odmevih je jasno povedal, da ni odstopil in naj ga g.Bobovnik naziva predsednik Pozitivne Slovenije.
Naj bi pa zamrznil svoj položaj, kar pa po statutu stranke ni mogoče...
Pa razumi kdor more.

12. januar 2013, ob 22:22:30
kdovekdo

Sporočam javnosti, da imam doma hladilno skrinjo, skoraj prazno, v kateri je dovolj prostora za zamrznitev dva krat po 120 litrov prostornine.

12. januar 2013, ob 21:58:21
Kobra

To je prvi resen korak, na ostale še čakamo

P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨¨¨P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨¨¨P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨¨¨P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨¨

KRADI, VLADAJ in LAŽI,......................samo še do PONEDELJKA

Ne čakaj pomladi, ne čakaj na maj, saj Janez in Zoki nikoli več ne vrneta se nazaj.

€,$,.. Zoran Janković v zakonskem roku ni prijavil lastništva dela nepremičnin, ki jih je imel v lasti že leta 2006, in lastništva 980 delnic Luke Koper, sploh pa ni prijavil lastništva in poslovanja z vrednostnimi papirji KRKE, razpolaganja z gotovino, položeno na transakcijski račun pri bankah v višini 29.500 EUR, in razpolaganja oziroma pridobitve denarnih sredstev velikih zneskov, ki po ugotovitvah komisije izhajajo iz nakazil različnih pravnih oseb kot poplačilo dolga.
FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>
.
€,$,.. Janez Janša v zakonskem roku ni prijavil nakupa trisobnega stanovanja v Ljubljani, prodaje kmetijskih zemljišč v skupni izmeri 15.437m2, nakupa osebnega avtomobila znamke Volvo XC 70 za 46.000 EUR in najema hipotekarnega kredita v višini 135.000 EUR, sploh pa ni prijavil poroštva stranki SDS pri najemu kredita v višini 500.000 EUR, poroštva fizični osebi/družinskemu članu pri najemu posojila v višini 125.000 EUR in pologa gotovine na transakcijski račun pri banki v višini 33.000 EUR.
Kje je denar od OROŽJA ?
Kje je denar od PATRIJE ?

FertikJe________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a________________Vunta:==>

Slovenski levi in desni skorumpirani politiki, tajkuni in sodniki so se povezali,.............

FertikJe________________________________na_sodišče_________________________________________+Kangler+
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a_________________JanŠa:==>
FertikJe____________________zaupnica_v_lastni_stranki___F_a_r_s_a______________Jankovič:==>
FertikJe______________________________PODPISI_______________________________Gorenak:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Bavčar:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Hilda:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Zidar:==>
FertikJe________ne_vmešavaj_se_v_politiko_____________Rode:==>
FertikJe_______________na_sodišče__________________Popovič:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Rutar:==>
FertikJe_______________na_sodišče_____________________Šrot:==>
FertikJe_______________na_sodišče_________________Kastelic:==>
FertikJe_______________na_sodišče____________________Kralj:==>
FertikJe_______________na_sodišče___________________Drolec:==>

FertikJe_______________na_sodišče________________________od_A_do_Ž:==>
P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨¨¨P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨¨¨P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨¨¨P_O_N_E_D_E_L_J_E_K¨

12. januar 2013, ob 21:17:11
19 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej