Zver najverjetneje ne bo zbiral podpisov volivcev

Zver meni, da ker ga podpirata dve stranki, s podpisi ne bi obremenjeval volivce in upravne enote.

Objavljeno
22. avgust 2012 21.44
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si
Podčetrtek - Predsedniški kandidat SDS in NSi Milan Zver je v današnji izjavi za medije v Imenem pri Podčetrtku povedal, da se nagiba k temu, da za predsedniško kandidaturo ne bi zbiral podpisov volivcev. Ob tem je poudaril, da to še ni končna odločitev, dokončna bo padla kmalu, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Zver meni, da ker ga podpirata dve stranki, s podpisi ne bi obremenjeval volivce in upravne enote.

Sicer pričakuje uvrstitev v drugi krog predsedniških volitev, saj bodo po njegovi oceni bodo razmere v prvem krogu zelo tesne. »S kom se bom pomeril v drugem krogu, je težko reči. Potrebno bo vložiti veliko truda, da bom prepričal ne le pristaše SDS in NSi, ampak tudi širši del volilnega telesa,« je pojasnil Zver.

Glavni poudarek v njegovi predsedniški kampanji bo povezovanje, zagotavljanje večje varnosti in solidarnost v družbi. Po Zverovih besedah je predsednik države državnik, ki mora biti predsednik vseh ljudi in te ljudje povezovati. Meni, da ravno ta hip aktualni predsednik države Danilo Türk zamuja s svojo vlogo. Ta hip je namreč Slovenija v veliki politični krizi in bi po mnenju Zvera aktualni predsednik moral presekati ta vozel in z neko politično pobudo političnim veljakom storiti prvi korak k izhodu iz krize.

Zver je sicer danes obiskal Kozjansko in Obsotelje ter se s tamkajšnjimi župani in gospodarstveniki pogovarjal o razvojnih perspektivah območja, zlasti o razvoju turizma in kmetijstva.