Zveza borcev za močno povolilno koalicijo

Volivke in volivce pozivajo, da se množično udeležijo volitev in izvolijo tiste, ki niso v kazenskih postopkih.

Objavljeno
03. junij 2014 17.40
*jer*PraporÜčaki, Zveza borcev - Sobotna
Bojan Rajšek, Litija
Bojan Rajšek, Litija
Ljubljana - V Zvezi združenj borcev za vrednote NOB so prepričani, da morajo biti julijske parlamentarne volitve prelomnega pomena za nadaljnji gospodarski razvoj naše države. Morajo pa okrepiti tudi socialno in pravno državo.

Zveza borcev pozdravlja prizadevanja demokratičnih političnih strank in gibanj za medsebojno povezanost in sodelovanje pred volitvami, kakor tudi za sestavo močne povolilne koalicije.

Pri tem pričakujejo trdno in lojalno povezovanje brez egoističnega soliranja, ki bo omogočilo učinkovito delovanje nove vlade in parlamenta.

Bistvena podlaga za takšno koalicijo je množična volilna udeležba in izvolitev poštenih ter sposobnih poslank in poslancev, ki sami ali njihove stranke niso obremenjeni s kaznivimi dejanji ali utemeljenimi očitki korupcije, pa tudi ne z nestrpnostjo, zdraharstvom, aferaštvom, razkopavanjem preteklosti ter drugimi nekulturnimi dejanji.

Sposobni morajo biti spoštovati suverenost in uveljavljati dostojanstvo države ter njenih ustanov doma in v tujini, so sporočili iz predsedstva Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.