57 jih skače med rudarje

Ker rudnik zateguje pas, bodo Skok čez kožo rudarji plačali sami.

Objavljeno
02. julij 2015 22.16
Premogovnik Velenje
Brane Piano, Velenje
Brane Piano, Velenje
Velenje - Kljub »zahtevnemu položaju«, kakor finančne razmere v Skupini PV opisuje uprava Premogovnika Velenje, se bodo tudi letos držali več kot polstoletne tradicijo sprejemanja novincev v rudarski stan. Že 55. Skok čez kožo bodo danes popoldan izvedli na Mestnem stadionu Velenje.

V rudarski stan bodo sprejeli 57 novincev, častni skok čez kožo pa bo letos opravil Anton Planinc, zdaj že upokojeni dolgoletni vodja Rudarskega inšpektorata Republike Slovenije.

»Rudarski praznik bomo proslavili ponosno, a trenutnim razmeram primerno. Družabno srečanje po uradnem delu bomo zaposleni financirali sami in s pomočjo sponzorjev,« sporočajo velenjski knapi.

Na Skokih čez kožo so od leta 1961 med rudarje sprejeli 3.598 novincev - dijakov rudarske, strojne in elektro smeri ter v zadnjih letih tudi inženirjev rudarstva in geotehnologije.

Slovesno bo v Velenju že nekaj pred 18. uro, ko se bo skok začel. Na Titovem trgu v središču Velenja se bodo popoldan zbrali rudarji v svojih črnih slovesnih uniformah, od tam pa bodo ob 17.30 pod vodstvom komandanta parade Matjaža Koželja krenili proti stadionu.

Za družabno srečanje po slovesnosti so rudarji letos prvič prispevali po en bon za malico, Pivovarna Laško pa jim je podarila pivo.