Ambasada Gavioli naprodaj

Mercator po šestih letih lastništva za skoraj dva milijona evrov prodaja izolsko diskoteko Ambasado Gavioli.

Objavljeno
01. marec 2014 21.44
B. Š., Koper
B. Š., Koper

Izola - Za Ambasado Gavioli hoče Mercator iztržiti malo manj kot dva milijona evrov, kar pomeni, da je v tem »poslu« (če bo objekt res prodan za toliko) izgubil najmanj dva milijona evrov. Oglas je Mercator objavil na nepremičninskem portalu Nepremičnine.net.

V oglasu piše, da Mercator prodaja poslovni objekt v Izoli na Industrijski cesti 10, ki meri 1988 kvadratnih metrov in stoji na parceli, veliki 9900 kvadratnih metrov. Izhodiščna prodajna cena je 1.976.000 evrov, prostori so oddani za določen čas. Davek in stroške prepisa lastništva naj bi poravnal kupec.

Skladiščni objekt so zgradili leta 1980, le 15 let pozneje so lastniki družbe Evolution naročili italijanskemu arhitektu Gianniju Gavioliju, da sprojektira in poskrbi za ureditev velikega zabavišča na 1600 kvadratnih metrih, ki je postalo ena najbolj znanih zabavišč za ljubitelje elektronske glasbe v Sloveniji in v obmejnih deželah. Načrtovana je bila za 2000 obiskovalcev, nemalokrat se jih je (v zlatih časih) v njej gnetlo tudi krepko več.

Poslovneži iz družbe Evolution so 3. aprila 2008, le slabega pol leta pred svetovnim finančnim in poznejšim nepremičninskim zlomom, prodali poslovni objekt Mercatorju.

Sprva se je govorilo, da je Mercator zanj plačal skoraj pet milijonov evrov, pozneje pa smo iz poslovnega poročila razbrali, da je zanj namenil 4,082 milijona. Leto pozneje je v prostorih načrtoval ureditev enega od svojih trgovskih centrov, vendar uresničitve tega projekta ni bilo in Ambasada Gavioli je še naprej občasno izolsko zabavišče. Gavioli je samo ena od 150 nepremičnin, ki jih prodaja Mercator. Časi za njihovo prodajo so (tudi zaradi visoke stopnje nepremičninskega davka) precej nezanesljivi.