Andraž Kopač: Pričakoval sem manj politike

Generalni direktor Kliničnega centra pričakuje, da mu povedo, kaj je naredil narobe.

tor, 14.11.2017, 08:00

Ljubljana – Andraž Kopač si želi še naprej voditi UKC Ljubljana. Če bodo na seji sveta zavoda izglasovali predlog za njegovo razrešitev, bo nanj v roku odgovoril. Krivično se mu zdi, da zahtevajo njegovo odgovornost v zvezi z otroško srčno kirurgijo oziroma področje, v katerega je bilo vloženega ogromno truda.

Zakaj se v javnosti prikazuje, da razmeram niste kos?

To težko razumem. Poročila o obravnavi bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami, ki kažejo dobre rezultate in vsebujejo preverljive kazalnike, smo pošiljali tako na ministrstvo kot v javnost. Sledili smo akcijskemu načrtu, ustanovili center za obravnavo bolnikov s prirojenimi srčnimi napakami, se povezali s tujo institucijo ... Razmere smo urejali, naša prizadevanja pa so se vseskozi prikazovala v nepravi luči. Kot vodilni sem dolžan pacientom zagotavljati kakovostno in varno obravnavo. In to počenjam.

Ali predsednik vlade kazalnikov vašega dela ne pozna, ko pravi, da so vam stvari ušle iz rok?

Očitno jih ne. Govori ravno nasprotno od naših argumentov. Težko rečem, kaj je bil ključen vzrok za nezaupanje politike, da ta ni sledila našim informacijam. Ne vem, ali se niso poglobili v podatke in v poročila, ki smo jih pošiljali.

Vas je premier kdaj povabil na pogovor?

V zadnjem času ne.

Za plačilo s kartico, Paypalom ali preko UPN (plačilni nalog), obiščite stran www.delo.si/digitalno in izberite paket po vaši meri. Imamo tudi takega z izdatnim popustom za naročnike na našo tiskano izdajo! Nato sledite navodilom za registracijo, v sklopu katere boste sklenili tudi digitalni naročniški paket.


Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Delo d.o.o.
Preberite posebne pogoje, povezane z digitalnimi naročninami.
Prijavi sovražni govor