Antolič in Milošević zanikata prejemanje podkupnin

V UKC so uvedli revizijo, Vaneta Antoliča in Zorana Miloševića so umaknili iz razpisnih komisij.

Objavljeno
23. december 2013 15.43
mpi*Klinicni center
R. D., Delo.si, STA
R. D., Delo.si, STA
Ljubljana - Vodstvo UKC Ljubljana je zdravnika, ki naj bi bila osumljena nedovoljenega prejemanja daril, Vaneta Antoliča in Zorana Miloševića umaknilo iz razpisnih komisij. Izterjali bodo tudi preplačana sredstva za nevroradiološke materiale. V obeh primerih so uvedli notranjo revizijo. Antolič trdi, da iz odredbe ne sledi, da bi bil osumljen podkupnine.

Generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Simon Vrhunec je na današnji novinarski konferenci dejal, da odločno obsoja kakršnokoli korupcijo, kakršnokoli osebno okoriščanje na račun javnih sredstev, zlasti javnih sredstev za zdravstvo.

Ob tem tudi pričakuje, da bo notranja revizija hitro razjasnila ta vprašanja, kaj se je na teh dveh klinikah dogajalo.

Antolič je poudaril, da so bila donirana sredstva za obnovo kirurške dvorane porabljena transparentno, ne dovoli pa, da se v javnosti širijo neresnice. »Nikakršen denar ni šel na moj račun. To tudi ni bil predmet preiskave,« je zatrdil.

Milošević pa se novinarske konference ni udeležil, saj je celo noč operiral. V pisni izjavi, ki so jo prebrali na novinarski konferenci, pa je zanikal prejemanje podkupnin. Denar na račun v tujini pa je, kot trdi, prejel za opravljeno delo v tujini.