Avditorij: Za malo denarja malo muzike

Osrednji dogodki pet Piranskih glasbenih večerov in Noč opere.

Objavljeno
01. junij 2016 00.19
Tinkara Kovač zmagovalka
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Portorož − »To je največ, kar smo lahko pripravili, pa še to po zaslugi mojih poznanstev in nekaterih sponzorstev. Za kulturni program imamo na voljo približno 23.000 evrov. Temu bi lahko rekli 'za malo denarja, malo muzike',« je včeraj program predstavila nova direktorica Avditorija Portorož Dragica Petrovič.

Kulturno poletje se v Avditoriju začenja to soboto s koprodukcijsko predstavo Avditorija Portorož in GD Cuker teatra Benetke, ki jo režirata Igor Štamulak in Vesna Jevnikar. Konec junija bo nastopil beloruski Zaslužni koreografski ansambel Haroški, Noč opere v izvedbi SNG Opere in baleta Maribor bo 2. julija. Ob četrtkih namesto ob doslej tradicionalnih petkih bo od 7. julija v Križnem hodniku Minoritskega samostana pet koncertov na 38. Piranskih glasbenih večerih. To bo jedro Avditorijevega kulturnega dogajanja. Dragica Petrovič pravi, da so koncerte na četrtek preložili, ker bo v Piranu konec tedna veliko drugih dogodkov, ki bi lahko motili komorne koncerte. V Avditoriju bodo 9. julija 36. Melodije morja in sonca, jeseni bodo spet razpisali gledališka abonmaja za otroke in odrasle in konec leta pripravili gala novoletni koncert.

Na pripombo, da je program siromašnejši od preteklih let, je Petrovičeva dejala, da v prvih mesecih svojega dela ni mogla urediti vsega in da ima Avditorij nekaj izgube zaradi skoraj deset mesecev zaprtega Caffe Teatra v Piranu. Natančnejših podatkov o finančnem poslovanju Avditorija ni posredovala. Pred dvema letoma je imel Avditorij več kot 900.000 evrov prihodkov; 400.000 od lastne tržne dejavnosti, preostalo iz občinskega proračuna.