Blejska komunala s kreditom do poplačila obveznosti

Občina bo najela 250.000 evrov premostitvenega kredita, obveznosti nameravajo poravnati do junija.

Objavljeno
11. junij 2013 12.39
mpi*KPL
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Bled – Blejska občina bo za plačilo dolga do svojega komunalnega podjetja Infrastruktura Bled za tri mesece najela 250.000 evrov premostitvenega posojila. Do sredine julija namerava podjetju plačati zapadle obveznosti v skupni višini 360.000 evrov, pravi direktor blejske občinske uprave Matjaž Berčon.

Občina Bled večji znesek dolguje tudi Gorenjski gradbeni družbi in Turizmu Bled. Koliko, Matjaž Berčon ni povedal. Po njegovem so obveznosti posledica zamud na prihodkovni strani.

Zagotovil je, da bodo vse večje zapadle obveznosti poravnali do 15. julija. Matjaž Berčon ni jasno odgovoril, ali zapadle obveznosti pomenijo, da ima občina likvidnostne težave. Je pa blejski župan Janez Fajfar pred dnevi napovedal skorajšnji rebalans občinskega proračuna.

»Glede imenovanja direktorja (Infrastrukture Bled, op. p.) je razpisna komisija sklenila, da bo s tremi kandidati nadaljevala razpisni postopek,« je povedal Matjaž Berčon.

Še pred kratkim Berčon ni hotel potrditi naših informacij, da je v drugem krogu postopka za direktorsko mesto poleg dveh kandidatov – Janez Resman in Anže Urevc, ki sta ju izbrala župana občin Bled in Gorje, Janez Fajfar in Peter Torkar – še tretje ime, Simon Zore, ki naj bi si ga zaželel direktor blejske občinske uprave.

Zdaj je Matjaž Berčon le priznal, da obstajajo trije kandidati, o čemer smo v Delu že poročali. Postopek izbire bi moral biti že končan z imenovanjem direktorja Infrastrukture na skupni seji občinskih svetov obeh občin, a se Berčon, po naših informacijah, s tem ni strinjal.