Planica morda končana do konca avgusta

Odločitev o tem, kdo bo nadaljeval dela, morajo sprejeti do konca meseca.

Objavljeno
20. januar 2014 19.48
Posodobljeno
21. januar 2014 07.00
tlo+Planica
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice
Planica – Prenovo letalnice bratov Gorišek v Planici bi po stečaju Tehnika kot glavni izvajalec lahko nadaljeval kateri od Tehnikovih podizvajalcev, je povedal direktor zavoda za šport Planica Jelko Gros. Z namero stečajnega upravitelja Tehnika se morata strinjati še banka in sodišče.

Škofjeloški Tehnik v stečaju nima več virov, da bi končal začeto prenovo, je dejal Jelko Gros. Iz odvetniške pisarne stečajnega upravitelja Tehnika Matjaža Nanuta so sporočili, da še vedno potekajo sestanki z vsemi odgovornimi in da bodo podrobnosti sporočili, ko bodo imeli vse potrebne informacije in odgovore.

Dva sta sposobna

Tako ni znano, kateri od podizvajalcev bi lahko nadaljeval prenovo letalnice v okviru urejanja nordijskega centra (NC) Planica. Gros je dejal, da bi vodenje prenove lahko prevzela dva od Tehnikovih podizvajalcev, vendar njunih imen ni razkril.

Dodal pa je, da je eno od teh podjetij hčerinska družba, ki ima »dobro mater«. Drugi potencialni kandidat za prenovo je podjetje, ki ima dovolj osnovnega kapitala, je dejal Gros in zavrnil ugibanja, da bi vodenje projekta prevzelo podjetje SGP Gorenjc, ki je prav tako eden od Tehnikovih podizvajalcev.

Gros je opozoril, da bi morali odločitev o nadaljevanju prenove letalnice sprejeti do konca meseca, da bi gradbena dela lahko dokončali v petih do šestih mesecih – najpozneje do konca avgusta. Če bi ta rok zamudili, Planica verjetno ne bi mogla računati na organizacijo tekmovanja za svetovni pokal v poletih na prenovljeni letalnici spomladi 2015. Druga ureditvena zunanja dela, kot je, denimo, ozelenitev površin, bi po Grosovih besedah lahko končali septembra.

Najhitrejša rešitev bi bila, če bi prenovo prevzel kateri od podizvajalcev Tehnika v stečaju. Če bodo morali objaviti nov razpis, bi se namreč zaradi morebitnih pritožb neizbranih izvajalcev ali revizije izbirnega postopka končanje dela lahko precej zavleklo. Tehnika so izbrali v postopku, ki je trajal poltretji mesec.