Bo vrnitev ministra Vlačiča s počitnic rešilo Karavanke?

Andrej Klobasa je dejal, da avtoprevozniki danes najverjetneje ne bodo zaprli predora, jutri pa je to mogoče pričakovati.

Objavljeno
05. avgust 2011 08.28
Posodobljeno
05. avgust 2011 08.36
Blaž Račič, Jesenice
Blaž Račič, Jesenice

Jesenice - Zaradi napovedane zapore cestnega predora Karavanke, s katerim so zaradi avstrijskega ukrepa zagrozili slovenski prevozniki, na ministrstvua za promet že od jutra iščejo ustrezno rešitev, je povedala Eldina Knez, tiskovna predstavnica ministrstva za promet.

Včerajšnji pogovori namreč niso prinesli rešitve. Na ministrstvu upajo, da bodo danes našli ustrezno rešitev in da do zapore predora Karavanke sploh ne bo prišlo. Dodala je še, da se zaradi aktualnih razmer glede predora kot tudi stavke v Luki Koper s počitnic vrača minister za promet Patrick Vlačič, ki bo v Slovenijo prispel danes popoldan.

Sinoči so sicer kot možnost za iskanje dogovora za preprečitev zapore Karavank omenjali tudi obisk namestnika avstrijske ministrice za promet v Sloveniji. Z njim bi iskali skupno rešitev glede predora, vendar do tega srečanja danes ne bo prišlo, je dejala Knezova, zato bodo dogovor iskali korespondenčno.