Boštjan Bizjak še četrtič v. d. Kobilarne Lipica

Kompromis - Vlada je Bizjaka v Lipici zadržala še za eno leto, četrto leto vedejevstva

Objavljeno
29. oktober 2015 19.14
mpi*Bizjak
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica
Dragica Jaksetič, Ilirska Bistrica

Ljubljana - Boštjan Bizjak je včeraj četrtič zaporedoma postal vršilec dolžnosti direktorja Kobilarne Lipica. Vlada je namreč po dveh neuspešnih poskusih včeraj s tesno večino vendarle izbrala to kompromisno rešitev.

"Odločitev se zdi logična tudi meni. Prav je da se vlada najprej in končno odloči o tem, kaj bi rada s konji in kaj s turizmom in da nato izbere direktorja. Osebno menim, da je najboljše za kobilarno samo in pogoj za razvoj turizma, kulturnega turizma, razvoj kobilarniških produktov, kulturne krajine, skratka kobilarne kot kulturnega spomenika," je po seji vlade dejal Bizjak.

Na vprašanje o tem, čemu se bo posvetil v četrtem letu vodenja kobilarne, pa je pojasnil, da najprej dokončanju projekta celovite prenove Kobilarne Lipica, nič manj pa tudi pripravam na vpis Kobilarne Lipica skupaj z ostalimi državnimi kobilarnami lipicanca v Evropi na seznam Unesca.

Ministri bi morali v naslednjih tednih, oziroma po včerajšnjem sklepu dveh parlamentarnih odborov v 30 dneh, poiskati eno od mogočih rešitev za Lipico. Te pa sežejo od ustanovitve javnogospodarskega zavoda s kobilarniško in turistično dejavnostjo, do prenosa tudi tržnih kobilarniških produktov v zasebno podjetje Lipica Turizem.