Božički specialci potrkali na okna malih bolnikov

Na ljubljanski pediatrični in infekcijski kliniki prehiteli božič.

Objavljeno
18. december 2013 20.49
Božički na obisku pri bolnih otrocih v ljubljanski Pediatrični klikniki. Ljubljana,18.12.2013
Maja Prijatelj, Panorama
Maja Prijatelj, Panorama

LjubljanaŠest božičkov, na običajen delovni dan pripadnikov specialne enote slovenske vojske, se je danes po vrveh spustilo s strehe Pediatrične klinike v Ljubljani in trkalo na okna presenečenih otrok in mladostnikov, ki se tam zdravijo.

Namen predbožičnega obdarovanja je bil presenetiti in osrečiti otroke, ki morajo te dni ležati v bolniških posteljah. Po pristanku na tleh so se razigrani božički v spremstvu Alye, Neishe, Alenke Godec, Boštjana Gorenca - Pižame in članov skupine In & Out podali po oddelkih klinike in otrokom izročili darila.

Tistim, ki jih zaradi bolezni niso mogli osebno izročiti, jim jih je zdravstveno osebje. Obdarovani so bili vsi otroci, ki so bili na ta dan hospitalizirani na pediatrični kliniki ter kliniki za infekcijske bolezni in vročinska stanja, skupaj torej okoli 190, je povedala poslovna direktorica pediatrične klinike Biserka Marolt Meden.

Ker je povprečna ležalna doba na pediatrični kliniki tri dni, bo mnoge otroke božiček obiskal tudi doma. Toda daril nikoli ni preveč, niti zdravja ne, pravijo na Radiu Center, ki je bil pobudnik dogodka.