Časar na begu legalizira črno gradnjo

Na piranski upravni enoti prek pooblaščenke ureja še zadnje formalnosti za legalizacijo hiše na Strmi poti v Portorožu.

sre, 18.02.2015, 11:37; spremenjen: 14:40

Policija o pregonu

Kot je zapisala Anita Leskovec, predstavnica PU Koper za odnose z javnostmi, policija preverja vse informacije in okoliščine glede iskane osebe, na podlagi katerih bi bilo možno ugotoviti, kje se nahaja. Preverjajo se tudi okoliščine glede navedenega upravnega postopka in okoliščin v zvezi s tem.

Policija glede konkretne iskane osebe zbira obvestila od vseh, ki bi lahko posredovali informacije o njem, ali informacije, na podlagi katerih bi bilo možno ugotoviti, kje se nahaja, ne more pa vplivat na vodenje postopkov
drugih pristojnih organov.

 

Ljubljana − Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar, ki je bil pravnomočno obsojen na pet let in devet mesecev zapora zaradi zlorabe položaja in prejemanja podkupnin v luških poslih in je že eno leto na begu, očitno kar iz ubežništva skrbi za svoje premoženje.

Po poročanju RTV SLO ubežnik na piranski upravni enoti prek svoje pooblaščene projektantke ureja še zadnje formalnosti, s katerimi bo dokončno legaliziral svojo hišo na Strmi poti v Portorožu. Časar je na upravno enoto namreč vložil še zahtevo za pridobitev gradbenega dovoljenja za kovinsko konstrukcijo in nadstrešek nad parkiriščem ter letno kuhinjo in priložil popravljeno projektno dokumentacijo za ta dva objekta.

Več let si je prizadeval tudi za legalizacijo hiše v Portorožu

Časar je hišo v Portorožu povsem na črno zgradil v obdobju, ko je vodil Luko. Kovinski nadstrešek pa je zgradil celo z luškim denarjem, saj ga je prekmursko podjetje Inox izdelalo za Časarja, lažno pa so nato strošek prikazali kot izdelavo količkov za označevanje zemljišč, ki jih je Luka kupila v Beltincih.

Več let si je prizadeval tudi za legalizacijo hiše v Portorožu. Kršil je pravila igre, se pritoževal na inšpekcijske odločbe, ki so mu naložile rušenje nezakonito zgrajenega objekta, se izmikal srečanjem z uslužbenci upravne enote, ki mu je sprva zavračala vsako prošnjo za gradbeno dovoljenje, s katero bi legaliziral nezakonito gradnjo.

Naposled je na dražbi od občine Piran za 80.000 evrov kupil okoliško funkcionalno zemljišče in uredil pogoje za prvo etapo legalizacije. Prav v obdobju, ko je bilo na vrhuncu sojenje v zadevi Orleška gmajna, zaradi katere je bil nato pravnomočno obsojen na šest let zapora, mu je uspelo legalizirati pretežni del hiše.

Prijavi sovražni govor